Coafuri

#protezare par #raze ultraviolete #sfaturi #par

Cum ne protejam parul de razele ultraviolete

Orele indelungi petrecute la soare afecteaza negativ structura firelor de par. Expunerea la razele ultraviolete, vantul, nisipul, apa cu clor din piscina dar si apa marii usuca parul in mod excesiv, il decoloreaza si degradeaza. De aceea, nu trebuie sa iti lipseasca din trusa de ingrijire mastile cosmetice, sampoanele, balsamurile sau spray-urile de par profesionale. Acestea hidrateaza parul si ii redau stralucirea, oferind un nivel ridicat de protectie impotriva razelor nocive.

Desigur, este foarte importanta ingrijirea pielii pe timp de vara, dar nici parul nu trebuie neglijat. Expunerea la soare, vant, apa sarata sau apa cu clor (din piscina) afecteaza cuticulele firului de par, acesta devenind uscat si fragil. De aceea, pentru a ne pastra frumusetea podoabei capilare este important sa stim cum ne protejam parul vara.

Intre orele 11:00 si 15:00, nivelul de radiatii este foarte mare, prin urmare cand mergem la plaja trebuie sa ne protejam parul cu palarii, sepci, bandane, pentru a fi cat mai mult ferit de vant, radiatii si apa sarata. Pentru a ne asigura ca parul nu va fi expus soarelui il mai putem acoperi cu o esarfa.

Apa de mare decoloreaza parul. Razele UV afecteaza tesuturile si reduc productia de melanina (raspunzatoare de culoarea firului de par), iar sarea il priveaza de acele substante naturale care il hranesc si il fac stralucitor. Din acest motiv este foarte important ca inainte de expunerea la soare sa aplicati pe varfuri un spray contra razelor UV.

Pentru a proteja podoaba capilara de razele ultraviolete si pentru a restabili starea de sanatate a scalpului putem folosi produse profesionale pentru protectia solara a parului, cum sunt cele de la Profihairshop

Prin continutul de vitamine si antioxidanti mentin culoarea parului, ii improspateaza textura, redandu-i supletea si volumul.

Iata 3 sfaturi de la Schwarzkopf pentru ingrijirea parului:

  • Spala parul imediat ce ai venit de la plaja.
  • Pentru a evita incalcirea parului este bine sa folosesti un balsam de par care sa contina vitamina E.
  • Aplica un spray protector cu filtru UV pe varfurile arse de soare.

Mai mult decat atat, specialistii de la teenvogue.com ne sfatuiesc sa nu mai folosim foehnul, sa uscam parul natural. Hair-stylistii spun ca folosirea excesiva a uscatorului de par duce in timp la deshidratarea si deteriorarea fibrei capilare.

Un mare avantaj al sampoanelor si tratamentelor dupa expunerea la soare este ca nu contin parabeni, iar prin continutul de uleiuri naturale, hranesc si hidrateaza parul. Acestea se absorb usor, descurca parul instant, regenereaza si confera protectie de luga durata. Curata delicat si inlatura sarea si clorul din par, acesta devenind moale si stralucitor.

De asemenea, mastile regeneratoare pentru par dupa expunerea la soare au un rol important pentru frumusetea noastra. Pentru ca soarele descompune proteinele parului, este recomandat sa aplici dupa splare un balsam cu keratina. Se lasa sa actioneze 2 pana la 3 minute, apoi se clateste cu apa calduta. Parul isi recapata supletea si devine matasos.

Aspectul parului depinde si de starea de sanatate, de alimentatie. Nutritionistii ne recomanda sa includem in dieta alimente bogate in betacaroten, vitamina C si vitamina E, acizi grasi, aminoacizi. Antioxidantii neutralizeaza efectele nocive ale radicalilor liberi si mentin sanatatea scalpului. Bogate in antioxidanti sunt fructele (caise, piersici, struguri, fructe de padure etc), legumele (broccoli, spanac, rosii, salata verde, castraveti, etc), pestele gras, nucile si semintele.

Nu in ultimul rand, hidratarea are un rol important pentru un par frumos si sanatos pe timp de vara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare