Coafuri

#tunsoare #coc #par #coafura #coafuri simple # cum sa faci un coc

Coafuri rapide: Cum sa-ti faci un coc sic in numai 5 minute

Caldura de afara te obliga sa-ti tii mereu parul prins, dar te-ai plictisit de banala coada de cal si ai ramas in pana de idei de coafuri? Nu dispui de foarte mult timp dimineata, pentru a zabovi prea mult asupra aranjarii parului? Iata cum iti poti face un coc rasucit foarte sic de balerina, care nu iti rapeste mai mult de cinci minute din timpul tau pretios!

1. Accesoriile necesare

Inainte de a incepe coafarea parului, asigura-te ca ai la indemana toate accesoriile necesare, astfel incat sa nu pierzi timp alergand dupa ele prin toate camerele. Pentru aceasta coafura sic, ai nevoie de pieptan, agrafe, elastice de par, burete sau bentita pentru finalizarea cocului si fixativ.

2. Impartirea parului

Piaptana-ti bine parul, astfel incat sa fie perfect drept. Daca este nevoie, pulverizeaza solutie de indreptat parul inainte de a-l pieptana, intrucat nu ai timp pentru a folosi placa. Imparte parul in trei: doua parti laterale si una in crestet. Separa-le cu cate un elastic de par.

3. Crearea cocului

Incepe sa lucrezi partea de sus a parului. Prinde-o cu un elastic la baza, apoi foloseste o bentita speciala sau un burete pentru a crea cocul rasucit, in crestetul capului. Fixeaza bine cocul cu agrafe.

4. Finisarea coafurii

Dupa ce ai terminat de modelat si finisat cocul din crestet, este timpul sa pui la punct coafura rapida, lucrand cele doua parti de par ramase in urma impartelii. Piaptana bine prima suvita, trage de ea in sus si rasuceste-o in jurul cocului, avand grija sa incepi rasucirea pe diagonala. Fixeaza varfurile ramase cu agrafe, in jurul cocului, avand grija sa le ascunzi bine, pentru a evita un aspect inestetic.

Procedeaza la fel si cu ultima suvita, avand grija sa o suprapui peste cealalta, inainte de rasucire, pentru a crea un fel de "x" la spate. Ascunde varfurile suvitei sub cocul din crestet si fixeaza-le si pe acestea cu agrafe.

Acum, coafura ta sic de balerina este gata si nu mai are nevoie decat de putin fixativ, pentru a rezista toata ziua si a face fata caldurii excesive de afara.



Foto: Luckymag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare