Coafuri

#stil #tunsori si coafuri #trucuri coafuri #ponturi coafuri #coafuri perfecte

6 ponturi pentru coafuri perfecte in fiecare zi

Cine nu isi doreste rafale de aplauze pentru coafurile perfecte pe care le afiseaza in fiecare zi? Modul in care ti se asaza suvitele dimineata determina, in general, cat de binedispusa vei fi pe tot parcursul zilei. Iata cateva ponturi prin care iti poti imblanzi podoaba capilara!

Calea catre coafuri perfecte la orice pas este presarata cu multe obstacole, iar fixativele de par nu sunt intotdeauna solutia de care ai nevoie. O serie de ponturi istete te invata cum sa iti ingrijesti si sa iti aranjezi suvitele, astfel incat sa arate admirabil in fiecare zi.

1. Gaseste coafura potrivita

Inainte de toate, este esential sa gasesti acea coafura potrivita pentru textura si forma parului tau. In loc sa te chinui in crearea unor stiluri sofisticate si complicate de aranjare a podoabei capilarei, straduieste-te sa gasesti o cale prin care sa lasi suvitele sa se aseze cat mai natural. Respecta-ti anatomia buclelor si nu te incapatana sa iti ondulezi parul zi de zi, cand el este drept. O coafura perfecta este, de fapt, un mix de naturalete si mici retusuri care sa o puna in valoare.

2. Mananca pentru parul tau

Frumusetea parului si stralucirea lui depind in mare parte de echilibrul biologic al organismului tau. Ai nevoie de acizi grasi esentiali (omega-3), benefici pentru par, unghii si piele. Consuma din plin complexul de vitamine B (in special B6, B12, acid folic).

3. Clateste-te cu apa rece

Un pont util pentru un par stralucitor, care se usuca frumos si se aranjeaza usor, este sa il clatesti cu apa rece dupa ce te speli cu sampon. De fapt, apa fierbinte afecteaza aspectul si sanatatea parului tau.

4. Nu te spala foarte des

Probabil ai observat ca parul tau se aranjeaza mai usor si rezista intr-o forma optima cand se afla in a doua sau a treia zi dupa spalare. Acest lucru se datoreaza uleiului natural pe care scalpul tau il secreta pentru protectie si care actioneaza ca un fixativ de la "mama natura". Cand te speli prea des, elimini aceste uleiuri benefice si iti usuci excesiv parul.

5. Usuca-l corect

Atunci cand incerci sa iti usuci parul cu prosopul, nu executa o miscare de frictiune, altfel risti sa ai un par electrizat si deteriorat la final. Tamponeaza-l usor si lasa-ti podoaba capilara sa se usuce de la sine, pe cat posibil.

6. Pastreaza balsamul

Nu te stradui prea tare sa clatesti balsamul din par. Achizitioneaza-ti un sortiment pentru utilizare pe par uscat, care sa ramana pe firele de par si sa le tina catifelate si uniforme.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare