Pentru el

#bettie page #madonna #stil #marilyn monroe #stil feminin #audrey hepburn #style-icon

Vedete care au jucat rolul de style-icon in moda

Incepand cu secolul al XX-lea, nu exista perioada care sa nu fi fost marcata de prezente feminine admirabile, care si-au transformat pasiunea pentru imagine intr-un adevarat reper de stil. Audrey Hepburn, Lady Diana, Grace Kelly sau Madonna sunt doar cateva dintre vedetele care au jucat rolul de style-icon in moda.


Iata care au fost cele mai influente personalitati care si-au lasat amprenta in industria modei a ultimelor decenii.

1. Audrey Hepburn

Misterioasa si seducatoarea actrita Audrey Hepburn este una dintre cele mai cunoscute vedete care au reusit sa influenteze o intreaga planeta prin stilul lor vestimentar aparte.

La jumatatea secolului al XX-lea, Audrey Hepburn avea sa redefineasca stilul glamour, impunand o noua dimensiune a elegantei. De altfel, frumoasa actrita a fost protejata designerului Hubert de Gyvenchy, care a apreciat intodeauna tinutele elegante ale vedetei.

De ce este actrita considerata un syle-icon? In primul rand pentru ca, ori de cate ori te gandesti la Audrey Hepburn, iti vine in minte clasica rochie neagra, pe care a purtat-o in "Breakfast at Tiffany's". In al doilea rand, cand descrii imaginea lui Audrey, iti amintesti de coafura sa sofisticata, cu coc frantuzesc si breton.


2. Madonna

Desi mai putin stilata decat acum, la sfarsitul anilor '80 Madonna era considerata o veritabila fashion icon. Nu ai cum sa nu iti amintesti rujul sau rosu aprins, celebra alunita de langa buza superioara sau ciorapii-plasa purtati sub un body de culoare neagra.

Ulterior, excentrica artista a facut senzatie cu faimosul sau sutien con (creat de Jean Paul Gaultier) sau cu tinutele nobile din perioada in care a filmat lungmetrajul "Evita".


3. Bettie Page

Multi stilisti sunt de parere ca, fara influenta lui Betty Page, moda ar fi avut numai de pierdut. Bettie Page este promotoarea stilului pinup, care a "explodat" in perioada anilor '60.

Dita Von Deese, Katy Pery sau Christina Aguilera sunt doar cateva dintre vedetele noii-generatii care au preluat stilul lui Betty Page, mizand pe body-urile sexy, piesele vestimentare cu imprimeu animal sau cu machiajul bine evidentiat.


4. Marilyn Monroe

Au trecut peste 50 de ani de la moartea lui Marilyn Monroe, insa imaginea sa este considerata in continuare un reper al stilului elegant.

Plecand de la coafura si culoarea parului, pana la piesele vestimentare purtate, rujul rosu sau bijuteriile pretioase, Marilyn Monroe a inspirat milioane de femei din intreaga lume.



Sursa foto: fanpop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului