Pentru el

#stil #costum barbat #tenisi #stil masculin #asortare tenisi costum

Tenisi cu costum elegant: cum ii asortezi corect

Combinatia controversata de tenisi cu costum elegant a fost un episod socant pentru vizionarii conservatori ai industriei de moda. Intre timp, prejudecatile s-au mai dispersat, iar designerii iti dau mana libera sa incerci varianta, cata vreme asortezi corect tinuta.

Sportivii tenisi si pretentiosul costum elegant nu sunt tocmai piese compatibile prin definitie, insa poti obtine un rezultat multumitor daca tii cont de cateva recomandari de baza. Este necesar sa fii atent la material, model, nuanta si la ocazia la care alegi sa asortezi tenisii unui constum la patru ace.

Adopta un aer casual

Daca optezi pentru un smoching clasic negru, insa nu te duci tocmai la cea mai fastuoasa reuniune, poti sa ii dai o nota mai lejera cu o pereche de tenisi asortati cu nuanta costumului.

Ai grija sa coordonezi corect culorile sau sa le combini cu gust: un smoching in nuante neutre va arata minunat cu o pereche de tenisi colorati in nuanta indraznete, precum rosul, albastrul sau aramiul. Fii atent si la culoarea camasii: ea ar trebui sa fie aceeasi cu talpa tenisilor, pentru un efect vizual echilibrat si armonios.

Transforma eleganta costumului

Un alt mod in care poti purta tenisi cu un costum de haine clasic este sa transformi eleganta unei tinute clasice de acest tip intr-un stil mult mai relaxat. In acest fel, probabilitatea sa dai gres din punct de vedere stilistic este foarte mica.

Prin urmare, inlocuieste camasa standard cu un tricou sau combina pantalonii "la dunga" cu o jacheta sport sau din piele, un cardigan asortat cu tenisii etc. O alta solutie este sa porti sacoul elegant cu blugi, insa nu uita nici in acest caz de coordonarea culorilor.

La fel de important este sa scapi de cravata sau de papion, astfel incat ansamblul vestimentar sa fie mai echilibrat. Incearca sa porti accesorii sport sau mai "jucause" pentru acelasi efect de compensare a sobrietatii costumului, in acord cu aerul sport al tenisilor: un ceas fosforescent, o borseta sau o pereche de ochelari cu rama lata, viu colorata.



Foto: 4.bp.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului