Pentru el

#costum #haine barbatesti #stil masculin #haine barbati # barbati scunzi

Ponturi vestimentare pentru barbatii scunzi

Nemultumirile legate de inaltime sunt foarte raspandite in randul reprezentantilor sexului tare, in special atunci cand natura nu a fost prea generoasa in aceasta privinta. Prin urmare, o serie de ponturi vestimentare ar putea fi de un real folos pentru barbatii scunzi care vor sa mai adauge cativa centimetri staturii apeland la beneficiile iluziilor vizuale.

Alegerea hainelor potrivite se rezuma la trei elemente esentiale de neignorat: materialul, masura si stilul. Acesti trei factori sunt importanti pentru orice statura, insa influenteaza in mod crucial aspectul barbatilor scunzi.
 

Materialul

Cu toate ca poate suna bizar, alegerea materialului pieselor vestimentare din garderoba poate face diferenta in ceea ce priveste iluzia inaltimii. Ca regula generala, costumele elegante si hainele este recomandat sa fie confectionate din materiale usoare, fluide.

Pentru vremea friguroasa, textilele din micro-fibra cu protectie termica trebuie sa inlocuiasca puloverele tricotate voluminoase sau paltoanele din lana care dau senzatia de statura indesata.

Jachetele si alte articole de imbracaminte matlasate dezavantajeaza constitutia scunda , insa pot fi inlocuite cu succes de tesaturi fine din lana, material raiat si catifea. In general, un barbat de inaltime medie va fi dezavantajat de hainele voluminoase si greoaie.
 

Masura

Secretul de baza in a parea mai inalt este masura potrivita a hainelor, pe care barbatii scunzi sunt nevoiti sa o ajusteze de multe ori cu ajutorul croitorului.

Pantalonii trebuie sa fie suficient de lungi pentru a acoperi pantofii si a nu permite sosetelor sa se vada in mers. Expunerea amintita va atrage atentia asupra piciorului scurt si asupra altor probleme de proportionalitate ale trupului.

Bluzele si tricourile este ideal sa se aseze cu lejeritate pe trunchi, fara sa fie mulate sau foarte largi.
 

Stil

Culorile care flateaza acest tip de tinuta sunt cele clasice, cu teme monocromatice. Nuantele inchise subtiaza si confera lungime corpului, pe cand imprimeurile sau dungile orizontale stirbesc din inaltimea siluetei.

Pantalonii cu talia inalta , care sa nu depaseasca totusi doua degete sub buric, dau senzatia unui trunchi mai lung. Modelele perfect drepte, fara pliuri si mansete, sunt alte optiuni de preferat.

O tinuta simpla, bine aleasa si deloc incarcata vizual este capabila sa puna in valoare o talie de inaltime medie astfel incat sa se creeze iluzia unei staturi inalte si suple.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare