Pentru el

#ochelari de soare #stil #ochelari de soare sport # ochelari de soare barbati

Ochelari de soare pentru sport: cum ii alegi daca esti atletic (barbati)

Daca esti genul de barbat care nu poate sa traiasca fara sport, alegerea unei perechi de ochelari de soare care sa te multumeasca nu este deloc usoara. Atunci cand timpul tau liber se consuma pe un traseu montan abrupt sau in valurile inspumate ale marii, caracteristicile practice ale accesoriilor pentru protectia privirii sunt mai importante decat aspectul lor estetic.

Asadar, un barbat atletic are nevoie de ochelari de soare performanti, usor de purtat si cu adevarat calitativi. Uita de forme, tendinte si culori, insa concentreaza-te mai degraba pe masura in care ochelarii iti protejeaza cu adevarat ochii in timp ce faci sport.

Variantele ieftine, excluse pentru sport

Ochelarii de soare se numara printre elementele de baza ale echipamentului de protectie tipic pentru sport, atunci cand te afli in aer liber. Analizeaza cu atentie conditiile in care te vei afla si asigura-te ca forma, dimensiunea si calitatea materialului sunt potrivite pentru siguranta totala a ochilor tai.

Prin urmare, variantele foarte ieftine ies din discutie. In afara de faptul ca o pereche de ochelari de proasta calitate nu te protejeaza din niciun punct de vedere, ea poate chiar sa se transforme intr-un factor deranjant pentru activitatea ta.

Ochelarii de soare de calitate blocheaza sau absorb in proportie de 100% razele UVA si UVB, extrem de nocive pentru privire.

Ochelari de soare adaptati activitatii sportive

Daca esti implicat in activitati sportive recreationale care te expun apei sau zapezii, ai mare grija la capacitatea ochelarilor de soare de a reflecta lumina care iti agreseaza puternic ochii.

In cazul in care iti petreci mult timp in aer liber, precum in drumetii montane, atunci claritatea optica, greutatea si acuratetea lentilei sunt factorii principali de care ai nevoie.

Ramele cu o greutate optima sunt concepute, in general, din nylon (material cu masa inferioara si rezistenta mare in timp). Ai grija ca ochelarii de soare pentru care optezi sa nu fie sesizabili in punctele principale de presiune pe chip si sa fie stabili, fara sa iti stranga tamplele.

Cauta lentile inchise la culoare, cu efect de oglinda, dificil de zgariat, anti-reflexive si concepute pentru protectia UV.

Chiar daca 9 din 10 sportivi isi aleg ochelarii de soare in functie de aspectul lor in raport cu fizionomia, ai grija sa iei in calcul toate proprietatile produsului ales, tinand cont de faptul ca ii vei purta perioade lungi de timp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-masculin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare