Pentru el

#camasa #sosete #cravata #barbat #stil #eleganta #costum masculin

Eleganta masculina... se descopera!

Simpla dar cu stil, acestea ar fi cuvintele cu care un barbat si-ar descrie tinuta pe care si-o doreste. Insa, indiferent ca este vorba de un eveniment mai special sau pur si simplu de tinuta pentru job, costumul, cravata, cureaua sau sosetele trebuie sa fie un tot unitar, care sa te puna in valoare si sa te faca remarcabil.

 

Nu mai este nevoie sa apelezi la ajutorul iubitei, ori de cate ori vrei sa mergi sa-ti cumperi un de exemplu. Nu trebuie decat sa fii foarte atent la sfaturile ce urmeaza si sa-ti doresti sa fii... propriul tau designer. Restul, se invata!

Costumul, pasaportul elegantei!

Daca vrei sa-ti cumperi un singur costum, pentru ca tu consideri ca atat iti este necesar, atunci in mod cert acesta trebuie sa fie negru. Pe de alta parte, un costum negru trebuie obligatoriu sa faca parte din garderoba ta, indiferent ca mai ai 5-6 in alte nuante, caci este clar tinuta perfecta pentru un look sobru si minimalist sau pentru o aparitie romantica si rafinata.

In alte circumstante, poti opta pentru un costum gri antracit, o camasa alba sau bleu ciel si o cravata „uni” in culori lejere, pale, in niciun caz cravate in culori aprinse .

Mai ales daca nu esti un expert in shopping, costumul negru te va scote din impas, dupa cum mentionam mai sus, in nenumarate situatii: nunta, funeralii , intalnire de afaceri, iesire la un restaurant etc. In rest, totul depinde de accesoriile pe care le vei adauga tinutei.

Camasa... cum o potrivesc!

Camasa este una dintre piesele de baza pentru accesorizarea costumului. Daca vreti sa nu faceti nicio greseala, privilegiati camasile albe, mate, pentru a evita neplacutele inconveniente cum ar fi o pilozitate mai „dezvoltata”. Camasa alba va asigura o tinuta eleganta si cu clasa. In ceea ce priveste culorile tari, alegerea unei astfel de camasi trebuie sa se faca cu grija deoarece nuanta trebuie sa se armonizeze cu cea a fetei, mai ales in cazul tenurilor extrem de deschise care pot fi dezavantajate de contrastele puternice.

SFAT! Retine ca gulerul camasii nu trebuie sa depaseasca decat cu un centimetru gulerul sacoului, iar mansetele vor depasi de asemenea cu un centimetru maneca hainei (in schimb, este inesteteic daca manecile camasii sunt prea mici si nu se vad).

Erori de stil... de EVITAT!

Pentru a evita erorile de stil, iata cateva sfaturi care te vor ajuta in cumpararea unui costum mai clasic:

- Daca esti adeptul costumelor brun sau ciocolatiu, iti poti indrepta atentia si catre o paleta mai larga: brun, bej, crem, verde oliv. La acestea poti asorta o camasa in nuante de crem, alb, bej, tonuri calde, subtile pentru a nu incarca tinuta.

In ceea ce priveste cravata, nu te obosi sa gasesti „culoarea ideala” pentru ca nu este nevoie. Opteaza pentru un anumit ton de brun si vei arata magnific. Daca iti plac cravatele cu motife diverse, opteaza pentru modele simple, discrete, pentru a nu incarca tinuta.

- Daca te-ai decis asupra unui costum in dungi, atunci opteaza pentru o camasa si o cravata intr-o singura nuanta, in culori pale. Daca iti plac camasile in carouri nicio problema, numai poarta-le cu un costum simplu, de preferat negru.

- Evita costumele cu nasturi dubli deoarece iti maresc silueta. Doar in cazul in care consideri ca ai mai avea nevoie de cateva kilograme in plus, poti opta pentru un astfel de model.

- Lungimea cravatei trebuie sa fie cea potrivita, altfel risti sa strici toata imaginea tinutei. Cravata trebuie sa se termine la mijlocul cataramei de la cureaua pantalonilor, iar pentru a se pastra dreapta si teapana opteaza pentru cravate din fibre naturale precum matasea sau lana.

- Nu incerca cu disperare sa cauti produse de aceeasi nuanta pentru ca este dificil de obtinut. Ramai foarte simplu in aceeasi gama de culori si nu incerca sa le asortezi intre ele, e un lucru inutil.

- Lungimea pantalonilor, nu stii care este cea potrivita? Daca observi ca sosetele se vad in timp ce mergi, atunci cu siguranta pantalonii sunt foarte scurti. Acestia trebuie sa acopere aproximativ jumatate din pantofi.

- Sosetele albe sunt cu totul si cu totul neindicate in cazul unui costum! Pastreaza-le pentru tinutele sport si alege sosete negre sau gri antracit. Directorul unei firme de produse de marca afirma in legatura cu acest lucru „ numai in cazul in care vrei sa creezi o impresie proasta si de lunga durata cu privire la gusturile tale, poti purta o pereche de sosete albe”.

- In niciun caz nu iti umple buzunarele. Nu vei face decat sa iti deformezi silueta si sa iti uratesti costumul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: 15 idei si trucuri de organizare a garderobei

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare