Pentru el

#incaltaminte #brau #costum de mire #barbat #tematica #nod la cravata #mire #costum #rochie de mireasa #casatorie #nunta

Cum sa iti alegi costumul de mire

In ziua nuntii, mirele trebuie sa aiba o tinuta in perfecta armonie cu rochia miresei. In functie de morfologia corpului, de gust si de stilul in care va decurge ceremonia, poti opta pentru un costum clasic, pentru un look mai nonconformist sau pentru o tinuta originala. Desi mireasa va focaliza toate privirile, nici mirele nu trebuie sa fie mai prejos. Iata cateva sfaturi despre cum trebuie sa-ti alegi costumul de mire si care sunt lucrurile care te pot pune in valoare.

Tipsuri in alegerea costumului

Cand te decizi ca este momentul sa-ti alegi costumul de mire, trebuie sa pornesti in primul rand de la culoarea rochiei de mireasa a viitoarei tale sotii: daca aceasta este alba, poti purta atat un costum deschis, cat si unul mai inchis. Daca rochia este mai inchisa, este recomandat ca mirele sa poarte un costum in tonuri calde precum ivoire, crem, bej, culoarea nisipului etc. Daca ai cu tine la cumparaturi si o bucata mica din materialul rochiei de mireasa este perfect.

Tema, data si locul ceremoniei sunt foarte importante in alegerea costumului. Daca data nuntii este fixata in luna octombrie, atunci si materialul costumului trebuie sa fie ceva mai gros. Acelasi lucru este valabil si in cazul unei nunti in plina vara, cand este bine sa alegi un material fluid, cat mai subtire. De asemenea, daca ai optat pentru o nunta cu tematica este foarte important sa faci alegerea potrivita in privinta tinutei. Documenteaza-te din timp asupra locului si a modului de desfasurare, pentru a sti pentru ce model sa optezi. Cu siguranta un smoking nu se potriveste cu o nunta in stil oriental .

Cumparat sau facut la comanda, costumul mirelui este bine sa-l cumperi cu 3-6 luni inainte de nunta, insa doar dupa ce viitoarea ta sotie a optat pentru tinuta ei, pentru a va asorta cel mai bine. De exemplu, daca sotia ta a optat pentru o rochie de mireasa cu accesorii rosii, atunci pentru un efect interesant poti alege o cravata si o vesta rosie.

In momentul in care esti in magazin, nu te grabi in alegerea costumului. Este bine sa mergi insotit de cineva, un prieten sau un membru al familiei, pentru a te sfatui corect cu privire la modelul care iti place si care iti vine bine.

Unui barbat viguros si inalt i se potriveste redingota, cu guler tunica. Insa, daca esti mic de inaltime asocierea dintre tine si un pinguin va exista cu siguranta. In ceea ce priveste culorile si imprimeurile, nu trebuie sa uiti de regulile clasice: dungile verticale alungesc si subtiaza, carourile ingrasa si culorile inchise slabesc.

Daca nu vrei sa te complici cu accesoriile pe care trebuie sa le asortezi costumului, mergi in magazinele de specialitate. Acestea iti propun si accesoriile necesare pentru a completa tinuta. Este solutia cea mai simpla si sigura, pentru ca ai in fata toate produsele de care ai nevoie sa arati impecabil la propria nunta: costum, pantofi, cravata sau papion, camasa, brau sau curea, sosete etc.

In ceea ce priveste incaltamintea, proba cu costumul este mai mult decat recomandata. Iesi la lumina zilei imbracat cu costumul si pantofii pentru a vedea daca sunt in acord perfect. Roaga vanzatorul sa te lase sa mergi putin pentru a observa daca te simti confortabil. Nu ezita in a-i cere acestuia cateva sfaturi despre cum se intretin pantofii: se lacuiesc, ii porti cateva ore inainte de ziua cea mare, unde ii depozitezi (pentru ca lumina soarelui ii poate decolora) si chiar ce trebuie sa faci in momentul in care versi pe ei alcool (vin, whisky etc) sau alte substante.

Tinuta mirelui in functie de tematica nuntii

Pentru o nunta traditionala

Costumul simplu, negru sau crem, este tinuta potrivita pentru o nunta in stilul clasic. Il poti purta cu cravata sau cu lavaliera si pentru un plus de farmec cu un brau. De asemenea, smokingul este potrivit pentru a arata superb la una dintre cele mai importante zile din viata ta. Reverele lucioase din matase dau un plus de eleganta intregii tinute. Pentru ca are lungimea unui sacou clasic, se potriveste oricarei conformatii. Daca vrei sa aduci un plus de rafinamnet poti opta pentru un papion si un brau in aceeasi nuanta.

Pentru o nunta urbana

Costumul trebuie ales cu mare grija. Uita de cel pe care-l porti zilnic la birou si cumpara-ti unul mult mai sofisticat. Pentru a inveseli o tinuta sobra, usor casual, poarta si o vesta si alege o cravata in aceeasi nuanta cu a camasii. Efectul este foarte interesant.

Pentru o nunta originala

Inspira-te din civilizatia si cultura unei tari preferate si adopta stilul acesteia. Tunica asiatica, kilt sau redingota - totul este permis in acest context. Daca esti mai indraznet si vrei sa-ti surprinzi invitatii, pune accentul pe un anumit detaliu inedit: o palarie, o camasa cu flori, pantofi foarte colorati etc. Cunoscutul cantaret CRBL si-a organizat propria nunta in stil mafiot, cu gangsteri, dive, butoaie de whisky si un decor in stilul filmelor din perioada anilor ’40. Costumul sau a fost confectionat din stofa inchisa la culoare in dungi, pantofi din lac alb si negru si bineinteles palaria asortata, specifica acestor ani.

Pentru o nunta in stil medieval

Daca te-ai decis asupra unei nunti inspirate din acea perioada istorica, in mod cert ai nevoie de costume de epoca atat tu, cat si mireasa. Un exemplu foarte bun este solistul trupei Hara, Flavius Buzila , care a facut nunta in Sighisoara, o petrecere inspirata din povestile cu domnite si cavaleri. Costum clasic? In niciun caz - ci un costum asemeni unui cavaler medieval . Daca ai nevoie de ajutor, apeleaza la o firma specializata.

7 reguli de care trebuie sa tii cont daca esti mire

1. Fa-ti un nod la cravata interesant. Daca ai nevoie de ajutor intra aici.

2. Evita pantofii maron. Este o culoare mult prea sumbra si se regaseste adesea la pantofii pe care-i porti zi de zi. De asemenea, daca ai un costum foarte deschis la culoare, in niciun caz nu vei opta pentru pantofi negri.

3. Asorteaza-ti sosetele la pantofi. Evita aceasta greseala flagranta in moda, de a-ti afisa o pereche de sosete albe la pantofi negri. Incearca sa gasesti intotdeauna o culoare asemanatoare cu cea a pantofilor.

4. In buzunarul mic din zona pieptului de la costum iti poti atasa o floare din buchetul miresei. Daca optezi pentru o batista, aceasta nu se va asorta niciodata cu cravata, ci cu vesta.

5. Atentie la nasturi. Este foarte simplu: daca sacoul are nasturi, il porti fie complet deschis, fie complet inchis. Insa, daca acesta are trei nasturi, nu il inchizi niciodata pe ultimul.

6. In mod traditional, la costumul de mire se poarta un brau. Daca insa, ti-e teama ca pantalonii ti se vor lasa foarte mult, alege o curea discreta, in aceeasi nuanta cu pantalonii sau cu pantofii.

7. Goleste-ti buzunarele. Nimic nu este mai inestetic decat un pantalon deformat de un telefon mobil sau un portofel. Lasa-le la o persoana de incredere, care iti este mereu alaturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-masculin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare