Pentru el

#incaltaminte barbati #pantofi barbati

4 tipuri de pantofi barbati pentru fiecare ocazie

Cand vine vorba de incaltaminte barbati, reprezentantii sexului masculin obisnuiesc sa poarte in functie de preferinte mai multe tipuri de pantofi, de la cei mai extravaganti pana la cei mai casual. Cele mai populare tipuri de pantofi barbati sunt de departe pantofii eleganti, raspanditi in intreaga lume si purtati de domni, de regula, la ocazii ceva mai speciale. Insa, odata cu dezvoltarea industriei de moda, pantofii de barbati s-au diversificat si in ziua de astazi domnii pot alege dintr-o gama variata de pe piata. Pentru ca asortarea pantofilor este esentiala pentru orice domn care se respecta si doreste sa fie prezentabil, vom vedea care sunt cele 4 tipuri de pantofi barbati care au revolutionat moda si cum se poarta in functie de ocazii.

Astfel, cunoscuti si sub denumirea de pantofi Oxford, pantofii eleganti sunt printre cele mai clasice si populare categorii de incaltaminte. Acesti pantofi se recunosc usor in functie de perforatiile din bombeu si de gaurile apropiate pentru sireturi, sistemul de snururi fiind caracteristica lor definitorie. Pantofii Oxford sunt destul de versatili din punct de vedere stilistic si pot fi purtati atat la costum, cat si la tinute smart casual, la birou, dar si la evenimente de ceremonie.

Cea de-a doua categorie este reprezentata de pantofii Derby, pantofi care se confunda adesea cu cei Oxford din prima categorie. Principalul diferentiator al acestor doua tipuri de pantofi consta in coaserea materialului suplimentar necesar in prinderea sireturilor. Cu carambii deschisi/ necusuti, pantofii Derby sunt foarte comozi si usor de incaltat si nu sunt la fel de eleganti precum cei Oxford. Mai mult, pantofii Derby pot fi purtati in imprejurari mai putin formale: intalniri cu prietenii, iesiri in oras sau la o sesiune de shopping.

A treia categorie de pantofi specifica garderobei masculine sunt pantofii de tip loafer. Acestia sunt pantofii fara sireturi, cunoscuti si sub denumirea de mocasini, si se incadreaza perfect in tinutele casual. Datorita modelului, loafer-ii pot fi incaltati si descaltati rapid si au, de regula, insertii elastice pe lateral, ceea ce faciliteaza, de asemenea, curatarea cu usurinta a pantofilor. Pantofii de tip loafer reprezinta incaltamintea obisnuita si informala, purtata in special la diverse activitati de petrecere a timpului liber, atunci cand relaxarea este in prim plan.

In cea de a patra categorie se incadreaza pantofii de gala. Acest tip de incaltaminte pentru barbati dateaza inca de acum 200 de ani si se remarca in zilele noastre datorita fundei de la baza bombeului pantofului. Modelul pantofilor de gala este unul special, fara siret, cu captuseala interioara din catifea si exterior lucios. Confectionati din lac sau piele, pantofii de gala sunt cei mai eleganti si se preteaza la cele mai pretentioase tinute: evenimente diplomatice, dineu, nunta, botez si asa mai departe.

Asadar, acestea sunt principalele 4 tipuri de pantofi recomandate in garderoba oricarui domn. Pantofii sunt primii care dezvaluie stilul unui barbat, iar cele mai multe greseli stilistice se fac din cauza lipsei de informare. Orice barbat cu stil are nevoie de o doza de simt estetic si dorinta de a invata cum sa se afiseze in fata celor din jur in diferite situatii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului