Pentru el

#ceasuri de mana #ceasuri # ceasuri barbati

3 stiluri de ceasuri care nu ar trebui sa lipseasca niciunui barbat

Vrei sa cumperi un ceas, dar nu stii ce model ti se potriveste mai bine? Unul formal, unul casual sau unul rezistent la scufundari? Sa il cumperi din magazin sau de pe Internet? Ideea este ca exista o multime de detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand trebuie sa iti cumperi un ceas.

 

1. Dress Watch

Asa numitele „dress watch” sunt ceasurile care pot fi purtate la un costum de afaceri. Principala lor caracteristica este simplitatea. Practic vorbind, un „dress watch” trebuie sa fie proportional cu incheietura mainii purtatorului. In caz contrar, va atrage atentia asupra lui, singurul lucru pe care astfel de ceasuri barbatesti nu ar trebui sa il faca niciodata.

Deoarece este purtat la costum, un „dress watch” trebuie sa fie suficient de subtire pentru a aluneca usor sub manseta camasii. In alegerea lui se tine cont de regulile standard de potrivire a metalelor si a bratarii din piele cu pantofii si cureaua pantalonilor.

Pentru ca acest tip de ceas trebuie sa fie cat mai simplu, ecranul nu va avea prea multe functii, iar cifrele care indica ora trebuie sa fie cat mai mici. De asemenea, cadranul trebuie sa fie de culoare alba sau neagra.

2. Ceasuri Aviator

Nu exista un stil anume care sa defineasca un ceas aviator. In concordanta cu evolutia industriei aviatice, acest tip de ceasuri s-a dezvoltat ca o noua tehnologie si au aparut noi cerinte. Cele mai vechi ceasuri purtate de piloti au fost inlocuite cu ceasuri obisnuite. Desigur, acestea trebuia sa fie cat mai exacte si trebuia sa poata fi „citite” in conditii de lumina slaba.

In timp, fortele aeriene din intreaga lume au inceput sa dezvolte ceasuri cu functii specifice ale aviatiei. In anii 1930, Luftwaffe a dezvoltat stilul de ceasuri Flieger: modelul A cu cifre simple si indicele delta la ora 12 si tipul B cu minute mari in cadranul exterior si orele din cadranul interior.

3. Ceasuri de curse

Ceasurile de curse pot avea culori si stil mai exotice. Exista doua caracteristici care definesc un ceas de curse bun. Un cronograf si un tahimetru. Un cronograf este un ceas cu o functie de cronometru separat, care de obicei include un sub-cadran suplimentar (sau trei). Un tahimetru este un tip de rama utilizata pentru a face calcule de timp si de distanta. Prin masurarea numarului de secunde pentru deplasarea la o distanta cunoscuta, marcajele exterioare vor afisa viteza in unitate masurata pe ora.

Astazi, functiile caracteristice ceasurilor tip aviator si ceasurilor de curse sunt intalnite des la ceasurile fashion, cum ar fi un ceas Seiko sau ceasuri Orient.

In concluzie, atunci cand alegi un ceas tine cont de tinuta la care il vei purta si la functiile pe care acesta la prezinta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului