Pentru el

#ingrijire par #ingrijire personala #caderea parului #tratament par

Top greseli ale barbatilor care isi pierd parul

Pierderea parului in randul barbatilor este o problema care poate aparea inca de la varsta de 21 de ani si afecteaza in jur de doua treimi din populatia masculina la nivel global.

Cauzele pot fi atat ereditare cat si determinate de alti factori interni si externi, insa calvitia poate fi ameliorata daca se evita cele mai frecvente greseli pe care cei afectati le fac in detrimentul propriei podoabe capilare.

 

1. Usuca-ti parul mai delicat


Agresarea parului cu un prosop aspru si frecarea scalpului in mod viguros inseamna ruperea firelor mai fragile . In plus, cele care abia incep sa creasca nu mai au nicio sansa de supravietuire.

Foloseste un prosop moale si mai degraba tamponeaza pielea capului pentru a scapa de umiditate.

 

2. Uita de perie dupa baie


Aranjarea parului este un obicei pe care barbatii il adopta imediat dupa spalare , cand parul este inca ud. Nu folosi peria cand firele sunt inca atat de fragile, pentru ca le vei deteriora.


3. Tine-ti parul scurt


A sosit timpul sa spui adio suvitelor de rocker din facultate si sa-ti tunzi parul scurt, astfel incat sa nu se observe ca este mai rar. Nu uita, pentru barbati, parul este optional!

 

4. Renunta la produsele de styling


Gelul, ceara si spuma de par au un scop precis: acela de a tine parul la un loc. Daca scalpul tau nu mai este atat de bine acoperit, folosirea produselor de styling inseamna lipirea firelor de par intre ele si dezvaluirea cheliei.

 

5. Foloseste un balsam de intarire


Chiar daca ai senzatia ca nu mai are rost sa faci ceva special pentru el, parul tau are nevoie de sustinere. Foloseste un balsam de intarire a firelor de par la fiecare spalare, pentru a ajuta astfel puful in crestere sa se dezvolte.


6. Nu intra in panica si nu sta degeaba


Cateva smocuri de par cazute nu sunt sfarsitul lumii . Odata ce calvitia incepe sa se instaleze insa, nu nega realitatea. Cauta tratament, personal sau profesional, apoi concentreaza-te pe probleme mai importante ale vietii.

Pierderea parului este un proces lung si te poate leza emotional, insa renuntand la anumite obisnuinte daunatoare iti poti mentine imaginea cu succes.

In plus, multe femei considera barbatii cu mai putin par foarte atragatori, datorita aerului dur si masculin pe care il emana.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare