Pentru el

#costum #costum barbat

Tendinte 2011: costumul barbatesc

In timp ce moda femeilor se reinventeaza de la an la an, trendurile in imbracamintea masculina sunt mult mai lente, mai ales atunci cand vine vorba de costumul barbatesc .

Din moment ce moda este mai permisiva cu barbatii, acest lucru iti permite sa investesti intr-un costum de calitate, care sa ramana in trenduri cel putin doi ani.

Costumul barbatesc modern aspira la doua calitati: aspectul clasic si masculinitatea. Un costum clasic va asimila detalii din moda ultimului secol pe care le va aplica siluetei moderne.

Masculinitatea este, in schimb, mai greu de definit. Elementele care trebuie luate in considerare sunt cele care arata costumul ca fiind croit pentru un fizic atletic: umeri largi si talie cambrata. Atunci cand costumul te face sa ai mai multa incredere in sine, ai facut alegerea potrivita.

In 2011, costumul care te va ajuta sa fii in pas cu moda are o croiala bine definita si nu este nici foarte stramt pe corp , nici prea larg. Uniformele militare sunt o buna sursa de inspiratie, deoarece au adesea acel look masculin, atragator pentru sexul opus.

Umerii largi, talia subtire si pantalonii cu crac subtire sunt cele mai cautate atribute ale acestor costume.

Sursa foto: Ruffledblog.com

Costumele cu un singur sir de nasturi nu ies niciodata din prima linia a modei barbatesti, dar sunt trendul dominant in acest an, dupa ce costumele cu doua randuri au dominat ultimii doi ani.

Elegante si bine croite, aceste costume pot sublinia masculinitatea fara prea multa emfaza. Inspirate din stilul anilor 60, aceste costume au cateva caracteristici importante, de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi costumul potrivit pentru tine.

Reverul mic sau mediu este subliniat de un buzunarul mic de la piept, in care sa nu incapa mai mult de un patrat de material, nu o batista impaturita. Nasturele de sus al costumul trebuie sa vina in zona buricului atunci cand probezi haina.

Sursa foto: Fashionising.com

Croiala moderna a costumelor cu doua siruri de nasturi pune accentul tot pe fizicul ideal barbatesc, in forma de V.

Buzunarul de la piept al acestor costume trebuie sa fie destul de incapator pentru o batista eleganta, iar reverul poate fi intrerupt.

Batista de la piept nu este inca obligatorie, ea putand fi insa elementul care sa te deosebeasca de cei din jur intr-o camera plina de barbati bine imbracati.

Un detaliu util barbatilor care vor sa para mai inalti este punctul de imbinare al reverului mai lung cu nasturele cel mai de jos de pe partea opusa. Acest detaliu accentueaza nu numai inaltimea, dar sugereaza si o talie mai subtire.

Sursa foto: Fashionising.com

In ciuda trendului principal care accentueaza umerii, raman in tendinte si costumele cu un aspect mai casual.

Umerii lasati, combinati cu o talie cambrata pot fi o optiune reusita. Atentie insa la lungimea sacoului: acesta nu trebuie sa coboare cu mai mult de cativa centimetri sub nivelul liniei buzunarelor de la pantaloni.

Un alt detaliu de urmarit sunt nasturii: sacourile cu doi nasturi raman in trenduri, cele cu trei pot fi vazute ca invechite.

Sursa foto: Fashionising.com

Costumul din trei piese a revenit din nou in atentia designerilor. Chiar daca nu mai reprezinta un simbol al statutului social, vesta te poate deosebit de altii prin eleganta si stil.

Factorul cel mai important in alegerea unui costum din trei piese este coeziunea, vesta trebuie sa fie din acelasi material ca sacoul si pantalonii.

Atunci cand alegi costumul, fii atent la punctul in care se termina anchiorul. Punctul in care se intalnesc cele doua parti ale vestei trebuie sa fie intre stern si punctul dintre cutia toracica si coaste.

 

Nu uita sa acorzi atentie materialului atunci cand iti alegi un costum in noile trenduri. Daca vrei ca acesta sa ramana o piesa valoroasa in garderoba ta timp de ani de zile, alege materialele naturale. Cele sintetice pot capata un aspect ponosit dupa mai multe purtari si materialul "respira" mult mai greu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare