Pentru el

#incaltaminte #stil #pantofi #stil masculin #pantofi barbatesti

Pantofii barbatesti potriviti pentru birou

Pantofii barbatesti formali, potriviti pentru tinutele de birou, au fost intotdeauna o parte esentiala din garderoba unui barbat. Dintre sutele de optiuni disponibile in zilele noastre pe piata, este uneori dificil sa alegi o pereche care sa-ti ofere stilul si confortul de care ai nevoie.

Iata cateva sfaturi utile care ar putea sa-ti usureze alegerea, astfel incat sa nu risti o gafa vestimentara de proportii.


Concentreaza-te pe esential

In primul rand, este necesar sa detii pantofii clasici negri, potriviti pentru a fi purtati cu o camasa, dar comozi si cu un model discret pentru a nu epata.

Acesti pantofi au un toc subtire, plat, varful patrat si sistem de prindere cu siret. Desi acest model persista de cateva decenii incoace, traditia ramane valabila: ai nevoie de ei. Alege intotdeauna pielea ca material, pentru ca este usor de intretinut si rezista ani de-a randul fara probleme.

Dupa ce ii lustruiesti timp de cateva secunde, arata intotdeauna ca noi. In plus, sunt mai putin predispusi deteriorarii si nu formeaza crapaturi permanente la indoire.

Cat despre forma pantofului, este ideal sa verifici daca talpa este captusita cu un material moale, care sa nu permita frictiunea cu piciorul in urma deplasarilor indelungi. Acorda o atentie sporita si curburii care iti incadreaza baza gleznei: ea trebuie sa fie rotunjita, astfel incat sa nu agreseze osul in mers.




Foto: horizontalimage.net

Alege o nuanta versatila

Nuanta pantofilor pentru birou este ideal sa fie versatila, mai exact sa fie usor de asortat unui numar cat mai mare de tinute.

Culorile traditionale pentru acest tip de incaltaminte sunt negrul si maronul. Cu toate acestea, poti experimenta si nuante de burgundy, purpuriu inchis sau chiar albastru inchis, daca se incadreaza in paleta cromatica a intregii tinute.




Foto: rigamode.com

Incearca sa eviti culorile stridente sau ridicole, pentru a nu atrage atentia in negativ atunci cand faci o prezentare, de pilda.

Mati sau luciosi?

Pantofii barbatesti pentru tinutele de birou sunt destinati purtarii diurne , motiv pentru care este ideal sa optezi pentru un material mat. Orice detaliu lucios al tinutei tale este potrivit in mod exclusiv in timpul serii.

In linii mari, pantofii "office" trebuie sa iti ofere confort, eleganta corespunzatoare, stil si decenta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului