Pentru el

# pantofi casual #pantofi barbati

Ghid pentru alegerea pantofilor barbatesti in functie de tinuta

Incaltamintea destinata reprezentantilor masculini constituie baza oricarei tinute, indiferent daca este vorba despre una eleganta, sport sau casual. Pantofii se aleg in functie de tendinte, tinand cont de calitatea pe care o prezinta, insa de cele mai multe ori provocarea este reprezentata de varietatea modelelor, ceea ce face ca selectia sa fie ceva mai dificila.

Intrucat o tinuta aparent perfecta devine irelevanta daca pantofii care o completeaza sunt alesi incorect sau prezinta un aspect uzat, este nevoie de cateva cunostinte pentru a face o alegere inspirata din acest punct de vedere. Reprezentantii ANNA CORI – brand recunoscut pentru calitate si inovatie in materie de incaltaminte – ne-au oferit cateva recomandari in acest sens, punand accent si pe reversul ideii anterioare: chiar si o tinuta oarecum banala poate sa arate mult mai bine atunci cand este completata de o pereche de pantofi alesi corespunzator.

Ce pantofi sa alegi pentru tinute elegante

Cei care vor sa surprinda prin eleganta si bun gust la orice tinuta ar trebui sa aiba in vedere achizitia pantofilor de tip Oxford sau a celor de tip brogue.

Pantofii Oxford reprezinta o alegere potrivita pentru orice tinuta eleganta. Practic, este vorba de acei pantofi clasici, a caror eleganta este data de simplitatea designului. Sunt usor de recunoscut de catre oricine, datorita ochiurilor de sireturi apropiate unele de celelalte in partea superioara. Ca barbat, nu ai cum sa dai gres atunci cand optezi pentru o pereche de pantofi Oxford negri care se potrivesc de minune la ocazii deosebite precum nunti, interviuri sau chiar intalniri de afaceri.

Pantofii de tip brogue se incadreaza in categoria de pantofi smart casual, insa pot fi purtati foarte bine si cu un costum, in tinute office. Avantajul lor este ca se potrivesc de asemenea perfect si la tinute compuse din jeansi si camasi lejere. Si acest model poate fi usor recunoscut, datorita insertiilor si perforatiilor decorative din piele.

Ce incaltaminte alegi pentru tinute casual

In cazul in care stilul purtatorului este unul ce tinde mai mult catre casual, garderoba trebuie completata corespunzator cu perechile de incaltaminte potrivite. Reprezentantii ANNA CORI ofera in aceasta situatie doua recomandari: pantofii de tip loafer si ghetele Chelsea. Desigur, tinutele casual pot fi completate cu diverse alte modele de incaltaminte, insa cu cele doua mentionate este destul de greu sa dai gres atunci cand vrei sa iti completezi corespunzator tinuta.

Pantofii de tip loafers reprezinta o alegere inspirata atunci cand vine vorba despre incaltaminte destinata sezonului cald. Este vorba despre acei pantofi cu model simplu, dar cat se poate de elegant, care se potrivesc de minune cu tinutele casual. Usor de recunoscut datorita faptului ca nu au sireturi, au un design care ii face potriviti in egala masura pentru o gama variata de tinute, de la costume de in si pana la vestimentatii compuse din jeansi si camasi. Nu au sistem de inchidere, sunt practici si comozi.

Intrucat trebuie cunoscuta si o alternativa pentru sezonul rece, cei interesati de completarea tinutelor casual pot sa opteze cu incredere pentru ghetele de tip Chelsea. Sunt caracterizate de lipsa sireturilor, la fel ca si pantofii de tip loafers, insa fara sa faca rabat de la confort. Dimpotriva, portiunile elastice din zona gleznelor constituie un aspect care aduce un plus de confort la acest tip de incaltaminte.

In sezonul rece aceste ghete pot fi purtate atat la birou, cat si la iesirile in oras, fie asortate cu un sacou, fie cu o pereche de jeansi si un pulover.

Ce incalti pentru tinute sport?

Poti avea sau nu un stil de viata activ – tot va trebui sa ai in garderoba o pereche de pantofi sport. Chiar daca nu faci plimbari prea des sau daca nu practici alergatul, acesti pantofi sunt mereu o optiune buna pentru numeroase tinute.

Cu o pereche de jeansi sau cu pantaloni scurti, cu un tricou polo sau o camasa, pantofii sport vor completa tinutele lejere purtate in sezonul cald. Singura recomandare este alegerea unora din materiale de calitate, de preferat piele naturala.

Cu aceste repere in minte, alegerea pantofilor potriviti pentru orice tinuta nu mai reprezinta o provocare de netrecut. Cei interesati pot sa verifice si ofertele ANNA CORI, fie in cadrul magazinelor fizice din intreaga tara, fie online, pe www.annacori.com.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-masculin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare