Pentru el

#costum barbat #costum #nasturi

Cum sa-ti alegi costumul in functie de numarul de nasturi

Atunci cand este bine ales, costumul barbatesc pune in valoare barbatul care il poarta si ii creste increderea in sine. Afla cum sa-ti alegi costumul barbatesc in functie de numarul de nasturi .

Deoarece moda costumelor barbatesti evolueaza mai incet ca schimbarile rapide din moda feminina, investitia intr-un costum poate fi mai mare.

Daca vrei sa te bucuri mult timp de costumul tau, trebuie totusi sa petreci mai mult timp probandu-l, pentru a te asigura ca te pune in valoare cu adevarat.

Afla care sunt avantajele si dezavanatajele fiecarui costum barbatesc, in functie de numarul de nasturi ai sacoului.

 

Costumul cu un nasture

 

Costumul cu un singur nasture se afla intre moda si stilul clasic. Cel mai important criteriu atunci cand alegi acest tip de costum este inaltimea purtatorului.

Chiar daca arata foarte bine pe un manechin, costumul cu un singur nasture nu creeaza cel mai reusit look pentru barbatii mai scunzi de 1,75 m.

Din cauza locului in care a fost plasat nasturele, sacoul nu va sta bine nici pe barbatii mai corpolenti , ci va arata cu doua numere mai mic.

Barbatii inalti si slabi pot purta cu usurinta acest tip de costum, care este mai potrivit pentru un look chic, decat pentru unul clasic.

Aspectul costumului cu un nasture tine si de materialul folosit. Sacoul mai lung capata cel mai elegant aspect atunci cand este croit din materiale mai scumpe, cum sunt lana si matasea.

Sursa foto: Buttonsuits.com, Friendly-tips.com

 

Costumul cu doi nasturi

 

Alegerea cea mai potrivita pentru cei mai multi barbati este costumul cu doi nasturi. Croit bine, acesta creeaza senzatia de inaltime si subtiaza talia.

Pentru un mediu profesional, stilistii recomanda incheierea ambilor nasturi, insa nasturele de jos este lasat deschis de cei mai multi barbati.

Motivul este ca, atunci cand te asezi, risti sa suprasoliciti cusaturile sacoului, lucru ce duce la deteriorarea lui.

Chiar daca atunci cand stai in picioare, costumul cu doi nasturi arata perfect, atunci cand te asezi materialul va fi solicitat si incheierea ambilor nasturi iti va restrictiona miscarile.

Costumul cu doi nasturi nu a mai parasit trendurile in moda de mult timp si pare sa fie un clasic ce va supravietui in continuare.

Daca esti mai scund, cauta un costum cu doi nasturi in care nasturele de sus este plasat cat mai ridicat, lucru care contribuie la senzatia de inaltime.

 

Costumul cu trei nasturi

 

Foarte apreciat in anii '90, costumul cu trei nasturi revine in atentia stilistilor, care recomanda purtarea lui cu un singur nasture incheiat: cel de la mijloc. Daca alegi sa inchei cei doi nasturi de sus, ramai inca in teritoriul elegantei, dar nu-i incheia niciodata pe toti trei.

Costumul cu trei nasturi poate oferi o senzatie de inaltime mai puternica decat in cazul celui cu doar doi nasturi.

Acest tip de costum este mai potrivit pentru evenimentele cu adevarat speciale (nunti, petreceri elegante). Daca alegi un costum care are si vesta, il poti purta cu sacoul complet desfacut.

Cu o camasa si o cravata potrivita, acest tip de costum poate fi cea mai inspirata alegere atunci cand cauti un costum de mire.

Sursa foto: Millionlooks.com, Tinydigital.com


Costumul cu patru nasturi

 

Chiar daca la prima vedere pare cea mai eleganta alegere, costumul cu patru nasturi a fost abandonat de stilisti, datorita sacoului mai lung, care se apropie prea mult de look-ul unui palton.

Aceste costume sunt in general disponibile intr-o selectie mai mare de culori, dar combinatia cu alte culori puternice sau imprimeuri le scoate din sfera bunului gust.

Rezervat in trecut artistilor de circ, costumul cu patru nasturi este mai dificil de purtat decat celalalte variante si din cauza lungimii sacoului.

Daca alegi un costum cu patru nasturi, nu incheia niciodata nasturele de jos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare