Pentru el

#stil #masculin #look #prezenta #sfaturi #exercitii #tinuta #vestimentatie #tunsoare #moda #frumusete

Cum sa fii irezistibil in doar 10 pasi

Este adevarat ca barbatii petrec mult mai putin timp in fata oglinzii decat femeile si ca atare sunt mult mai eficienti atunci cand vine vorba de „iesitul din casa in 5 minute” dar asta nu inseamna ca ei nu acorda deloc atentie imaginii lor.  Sunt cateva puncte esentiale de care tine cont un barbat pentru a-si crea un look desavarsit. Vrei sa stii care sunt acelea si cum le poti pune intr-o lumina mai buna? Afli in cele ce urmeaza.

 

1 Spune nu surplusului de pilozitate

 

Parul care iti iese din nas sau din urechi nu presupune nimic sexy decat doar daca te consideri Omul Grotelor si cuceresti femeile dandu-le una in cap si tarandu-le dupa tine ca in Epoca de Piatra. Indeparteaza orice exces de par de acest gen de pe fata ta cu ajutorul unei pensete. Apuca fiecare fir de par si dintr-o singura miscare smulge-l in directia in care creste. Pentru aceasta operatiune, mai poti opta si pentru aparatele electrice cu capete multiple care indeplinesc aceeasi functie: aceea de a indeparta parul de pe fata. O data pe saptamana, verifica zonele cu probleme. Vezi daca au mai aparut fire noi si elimina-le. De asemenea, daca ai sprancele foarte groase care creaza efectul de „o singura spranceana” apeleaza la un cosmetician pentru a remedia problema.

 

2 Fa exercitii inainte sa iesi din casa

 

Cand ai programata o seara mare si vrei sa fii in cea mai buna forma a ta, introdu o scurta sedinta de exercitii fizice cu cateva ore inainte. De preferat ar fi sa combini exercitiile de greutate cu cele de respiratie. Concentreaza-te asupra acelora care iti solicita grupele majore de muschi, mai ales daca stai prost cu timpul si te grabesti.  Aceasta tehnica iti va face muschii sa arate tari si puternici cateva ore bune. In plus, aceste exercitii iti vor da mai multa incredere in tine si un aspect mai sanatos.

 

3 Practica postura ideala

 

Stand drept, automatic look-ul tau va parea mai zvelt si musculatura ta mult mai bine definita. De asemenea inspiri mai multa incredere, o trasatura de caracter pe care multe femei o vad foarte atractiva. Daca stai intr-o pozitie corecta, greutatea ta ar trebui sa incline mai mult spre varfuri, decat spre calcaie, umerii sa fie trasi in spate si muschii abdominali usor incordati.

 

4 Ai grija de gura ta

 

Spala-te pe dinti regulat cu o pasta de dinti speciala pentru inalbire. Foloseste ata dentara in fiecare seara si mergi la dentist pentru detartraj de doua ori pe an. Pentru femei, imaginea unui tip cu dintii perfect albi si sanatosi, mestecand o guma este una foarte sexy si atragatoare. Poti merge si mai departe cu ingrijirea. Astfel, atunci cand te speli pe dinti trece usor cu periuta peste buze, pentru a indeparta pielitele si celulele moarte. Apoi, dimineata, aplica un balsam de buze invizibil pentru buzele crapate, iar seara unul cu efect intensiv de reparare inainte sa te culci.

 

5 Investeste in ingrijirea pielii

 

Pentru a te asigura ca produsele cosmetice folosite sunt bune, afla mai intai care este tipul tau de piele. Barbatii cu tenul gras sau predispus acneei de exemplu trebuie sa beneficieze de produsele care contin 2% acid salicilic, in timp ce barbatii cu tenul uscat ar trebuie sa se indrepte spre produsele de curatare cu o textura mai cremoasa. De asemenea trusa de ingrijire corporala ar trebui sa mai contina o crema hidratanta, o crema pentru ochii menita sa stompeze semnele imbatranirii, o crema pentru protectia solara si una exfolianta pentru a deschide porii si a elimina astfel celule moarte si alte impuritati.

 

6 Potriveste-ti  structura fetei cu parul din cap si de pe fata

 

Tunde-te si aranjeaza-ti parul facial in functie de trasaturile fetei. De exemplu, daca forma fetei tale este patrata, cel mai bine ar fi sa adopti o tunsoare cu parul scurt spre medium. In ceea ce priveste parul de pe fata, poti vorbi cu stilistul tau sa te barbiereasca intr-un stil modern in ton cu tunsoarea. Odata ce te-ai determinat sa ai acest look, ai grija insa sa te si tii de el. Frecventeaza regulat salonul de coafura si mentine lungimea tunsorii tale.

 

7 Adopta  o garderoba clasica

 

Exista doua motive pentru care piesele vestimentare  clasice,„fara varsta” pot fi asul din maneca oricarui barbat stilat. Adopta tinute clasice care sa includa: blazere, camasi albe, pantaloni din denim inchis la culoare,  cardigan-uri in culori neutre si trench-uri . Astfel vei arata intodeauna elegant, fara sa depui cine stie ce efort. Daca adaugi itemi trendy la un ansamblu clasic de altfel, iti improspatezi look-ul dand astfel impresia ca ai un simt al stilului desavarsit si esti la zi cu ultimile noutati in moda.

8 Poarta haine care-ti vin

Poti sa dai o galagie de bani pe cele mai fitoase haine de firma si tot de pomana. Daca hainele nu pica bine pe tine, vei da impresia ca ai mai multi bani decat stil. Multi barbati, ca si femeile de altfel, isi aleg hainele dupa model, dupa cat de la moda sunt etc. Procedand astfel insa, risti sa creezi o tinuta distorsionata cu haine prea mari pentru un corp prea mic si invers.

 

9 Recunoaste-ti punctele slabe

 

Analizandu-te cu atentie si cunoscundu-ti bine corpul, ajuti la crearea unui look mai bun. Daca iti recunosti punctele slabe poti mai usor sa le minimalizezi sau sa le ascunzi in avantajul tau. De exemplu, daca recunosti ca ai burtica, vei renunta sa-ti mai cumperi tricourile acelea stramte care sa evidentieze lucrul acesta si te vei indrepta spre bluzele mai largi care sa mascheze acest mic defect.

 

10 Mananca si bea sanatos

 

Fa efortul de manca sanatos si deja jumatate din lupta ta cu un look super a fost data. Corpul tau este precum o masina si la fel cum autovehiculele alimentate cu cel mai bun carburant, dau cel mai mult randament, asa si un metabolism ingrijit cum trebuie va avea mai multa forta. Tine minte, in functie de ce  alimente consumi si cum anume le consumi, parul, unghiile si pielea ta vor fi mai sanatoase sau nu.

Astfel, ai grija sa incluzi in dieta ta mai multe proteine precum carne slaba sau pestele si antioxidanti precum legumele si fructele. Nu uita nici de hidratare, avand grija sa consumi 8 pahare de apa pe zi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-masculin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare