Pentru el

#accesorii barbati #portofel barbati #portofel

Cum sa alegi un portofel pentru barbati

Ne alegem cu grija tricourile, camasile, pantofii chiar si o cravata o cautam pana cand simtim ca aceea ni se potriveste cel mai bine, insa atunci cand ne cautam un portofel, il alegem pe graba. Ceea ce e destul de gresit deoarece un portofel, in cazul barbatilor, este foarte important deoarece este unul dintre putinele accesorii pe care le purtam mai tot timpul cu noi.

De asemenea, pentru ca este mai mereu in buzunarul nostru, acesta este expus uzurii, iar daca este un model de proasta calitate, isi va pierde aspectul placut foarte rapid. Asa ca, daca tot iti cumperi un portofel nou, de ce sa nu fie unul de calitate?

Iar alegerea nu este intocmai una foarte greoaie, ci trebuie sa tii cont de cateva lucruri simple. Despre acestea vom vorbi noi in randurile urmatoare, pentru a ne asigura ca vei face cea mai buna alegere atunci cand iti cumperi un portofel.

1. Tipul portofelului

La randul lor, portofelele pot fi de mai multe tipuri. Asa ca un prim lucru pe care ar trebui sa il stabilesti atunci cand cauti un portofel, este tipul de portofel care iti place mai mult.

Unul dintre cele mai intalnite tipuri de portofele barbati este cel bifold. Mai exact este vorba de clasicul portofel format din doua parti, care se deschide la fel precum o carte.

In general, acest tip de portofel il intalnim la barbatii cu varste intre 25 - 30 de ani, care au o viata activa. Unele pot avea o capsa pentru a-l tine inchis, dar sunt si suficiente modele care nu au aceasta capsa.

Portofelul trifold este cel care atunci cand se deschide, vedem ca este format din trei parti. Acesta are mai multe compartimente astfel incat poti pastra mai multe acte sau bani. in general acest tip de portofel nu se poarta in buzunar, precum cel bifold, pentru ca este mai mare, ci mai degraba intr-o geanta.

Portofel pentru calatorii. Sunt multi barbati care isi cumpara un portofel special pentru a merge in calatorii. La fel precum cel trifold, si portofelul pentru calatorii este foarte spatios deoarece ar trebui sa gazduiasca mai multe acte, bilete samd

2. Materialul portofelului

Un alt detaliu foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi un portofel este materialul acestuia. Noi recomandam alegerea unui model care sa fie din piele 100% naturala, deoarece acesta garanteaza o rezistenta foarte ridicata in timp si astfel isi va pastra aspectul placut.

Nu orice piele iti promite insa faptul ca portofelul va arata si rezista bine in timp. Cea mai buna piele pentru portofele este cea de caprioara. Este foarte important si ca pielea sa fie vopsita cat mai bine, astfel incat sa nu isi piarda culoarea sau sa capete nuante neplacute.

Sunt si portofele care au piele doar la exterior, iar compartimentele din interior sunt din material textil. Recomandarea noastra ar fi sa eviti acele modele, deoarece nu au o durata foarte mare de viata

3. Culoarea

Iar un alt detaliu de care poti tine cont este culoarea portofelului. in general, cele mai intalnite culori la portofelele barbatesti sunt negru si maro, iar alegerea o vei face desigur in functie de propriile gusturi.

Cum se intretine in mod corect un portofel

Nu e suficient sa alegi un portofel de calitate si sa te astepti ca acesta sa arate mereu ca nou. Daca vrei sa te bucuri cat mai mult timp de portofelul tau, sa-si pastreze aspectul, atunci trebuie sa il intretii cum trebuie. in acest sens, avem cateva sfaturi pentru tine.

De exemplu, chiar daca ai o multime de carduri, nu trebuie sa le tii in portofel chiar pe toate, mai ales daca nu le folosesti. Asta deoarece acestea pot deteriora materialele portofelului. Totodata, la fel cum faci curatenie in camera, asa trebuie sa faci si in portofel. Asta deoarece se aduna chitante si alte lucruri, si pe langa faptul ca arata destul de neplacut, nici nu este ok sa fie prea incarcat.

Totodata, se recomanda pastrarea cartilor de vizita intr-un portofel special pentru acestea, deoarece in general majoritatea pastreaza multe carti de vizita in acelasi loc, avand deci o grosime mare care ar putea afecta portofelul.

Iar din cand in cand mai poti folosi cate o solutie pentru a intretine pielea naturala, pentru a-si pastra culoarea si textura o perioada de timp indelungata.

Asadar, acestea sunt cateva lucruri despre care credem ca te vor ajuta sa alegi portofelul ideal pentru tine precum si sa il intretii mai apoi.

Sursa foto: unsplash.com 

                                                                                                                                                               Advertorial 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-masculin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare