Pentru el

#curea #alegerea curelei # cureaua potrivita

Cum sa alegi cureaua potrivita

De la abundenta de culori, stiluri si branduri pana la varietatea de posibilitati in materie de combinatii vestimentare pe care o ofera detinatorului, cureaua barbateasca este un accesoriu de maxima importanta in garderoba oricarui reprezentant al sexului tare.


Complexitatea alegerii curelei potrivite ii determina pe barbati sa o poarte adesea incorect.

Daca nu ai acordat prea mare atentie acestui aspect pana acum, a sosit momentul sa afli cum sa alegi cureaua potrivita pentru stilul tau.


Tipuri de curele

 

Exista doua mari tipuri de curele: casual si elegante. Cea mai buna metoda de a face distinctia intre ele este folosindu-ti degetul mare de la mana.

Daca ai ales o curea lata cat degetul tau, inseamna ca este eleganta. Orice alta dimensiune mai mare o face sa fie casual.Curelele de tip formal sunt de obicei create cu un finisaj mai fin, adesea lucios, pe cand cele de zi cu zi sunt mai simple si mate in textura.

Pentru a-ti acoperi necesitatile vestimentare, trebuie sa detii cel putin cate o curea din cele doua categorii.


Trei culori principale

 

Alegerea nuantei curelei nu ridica nici ea probleme deosebite, este recomandat sa te orientezi dupa trei culori principale: negru, maro si bronz.

Ideal ar fi sa ai curele elegante si casual in toate cele trei variante, insa te poti descurca si cu una neagra, subtire/formala si una lata/obisnuita de culoarea bronzului.

Xxista si variante multicolore in colectii ale creatorilor de renume, care se potrivesc mai degraba adolescentilor sau super-eroilor din filme si desene animate.


Asortarea curelei

 

O curea eleganta trebuie sa fie asortata intotdeauna cu nuanta si materialul pantofilor. Asadar, la o curea neagra lucioasa vei purta intotdeauna pantofi de acelasi fel.

Curelele casual iti permit combinatii mai indraznete si le poti combina fara griji cu blugi si incaltaminte sport .

La ghetele din piele trebuie sa ai grija ca materialul curelei sa fie asemanator cu acestea, la fel ca in cazul tinutelor elegante.

Nu uita, cureaua trebuie sa-ti completeze look-ul, nu sa il domine. Daca tii cont de acest lucru, esti pe drumul cel bun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare