Pentru ea

#stil #culoare #turcoaz #2010 #tendinte #sezon #vedeta

Turcoazul - culoarea anului 2010

Dupa multe polemici si controverse, designerii si criticii vestimentari din intreaga lume s-au decis asupra unui aspect: turcoazul este culoarea vedeta a acestui an.

Elementul natural spre care au decis sa se indrepte industria modei pentru acest an a fost apa. Astfel, nuantele eclectice a acestui element vital vin sa energizeze si sa reimprospateze tinutele vestimentare din 2010 prin culoarea care o defineste si anume turcoazul electrizant.

In consecinta, folosind tonuri de turcoaz , bleu-ciel si albastru profund, stilistii s-au jucat cu paleta de culori pentru a reda o stare de bine femeilor de toate varstele. De ce ar fi insa asociat turcoazul cu starea de bine ?

In unele culturi, turcoazul are puterea de a vindeca, simbolizand in acelasi timp adevarul, starea de bine sau pozitivismul. Cromoterapia foloseste aceasta culoare pentru a vindeca persoanele care sufera de timiditate excesiva sau neincredere.

Astfel, turcoazul este culoarea perfecta pentru a-ti reimprospata tonusul afectiv dupa un an mai greu plin de complicatii si evenimente.

Iar stilistii s-au gandit si cum sa-ti usureze munca. Astfel, au facut culoarea vedeta a anului 2010 una permisiva in combinatii dintre cele mai extravagente, dandu-ti posibilitatea sa te joci cu nuantele.

Indrazneste sa fii altfel si pune-ti in evidenta dispozitia prin combinatii inedite ale culorilor ce construiesc aceasta paleta.

Fiind o culoare permisiva, turcoazul se potriveste atat femeilor cu tenul mai inchis, bronzat cat si celor cu tenul alb. Merge foarte bine in combinatie cu negru, alb, gri, roz, bordo si chiar verde sau portocaliu.

Desi este potrivita atat pentru o tinuta casual cat si pentru eleganta, reusita acestei nuante depinde foarte mult si de textura hainelor si de evenimentul pentru care alegi tinuta. Astfel, daca participi la un eveniment de seara, este recomandata o culoarea mai sobra cu diferite aplicatii sau accesorii turcoaz, albastru inchis, paiete, margele, buline, dungi sau flori. In cazul in care optezi pentru o tinuta de zi , poti merge pe o linie mai fresh ce imbina albastrul petrol sau cel marin cu alb. Vei obtine astfel tinuta perfecta pentru un look feminin si inocent in acelasi timp.

In ceea ce priveste partea masculina, aici parerile sunt impartite. Brandul Pantone , cel care a desemnat  primul turcoazul ca fiind culoarea vedeta a anului 2010, recomanda aceasta nuanta si barbatilor pentru un aer mai fresh si original.

Pe de alta parte, Tommy Hilfiger  considera ca aceasta culoare este foarte potrivita femeilor pentru ca te trimite cu gandul la vacanta si la aerul mediteranian al Caraibelor, insa, purtata de barbatii, nu este tocmai OK.

Pentru a nu se opune totusi opiniei majoritare in tendinte si stil pe 2010, acesta a conchis ca, daca doresc, barbatii isi pot indrepta atentia spre nuante precum albastru inchis si bleu, fara retineri.

Accesoriile potrivite pentru a completa o tinuta definita de turcoaz sunt cele de inspiratie marina, cele jucause, cu figuri geometrice sau florale, dar si cele delicate si fine precum perlelele sau pietrele semi-pretioase.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare