Pentru ea

# toamna2019 #haine in straturi #trenduri toamna #moda toamna #toamna

Trend nou pentru toamna 2019: Cum sa porti cu stil haine in straturi

Toamna vine la pachet cu dimineti foarte reci si dupa-amiezi prea calduroase, astfel ca te intrebi in fiecare zi cu ce ar trebui sa te mai imbraci. In prima parte a zilei, paltonul este esential, insa la pranz devine o povara. Acel pulover pufos este minunat la 8 dimineata, insa devine sufocant la ora 12.

Raspunsul la aceasta dilema este un trend fashion ce poarta denumirea de layering. Acesta presupune imbracarea in mai multe straturi, combinand materiale si volume diferite. Tinutele tale vor arata perfect, iar tu te vei simti bine pe tot parcursul zilei, indiferent de temperatura de afara.

Iata cum poti adopta si tu acest trend perfect pentru toamna!

Rezuma-te la o anumita gama de culori

Cand creezi un outfit in straturi, este esential sa alegi culorile in mod strategic. Cu cat mai simplu, cu atat mai bine!

Specialistii recomanda sa te axezi pe o singura gama cromatica. De exemplu, griurile reprezinta o optiune excelenta in aceasta toamna, precum si tonurile de crem si maro.

Porneste de la piese vestimentare deschise la culoare, adaugand cate un accent mai puternic. Poarta o bluza subtire, in nuanta untului, sub un pulover crem si un sal maro. Adauga si o jacheta bej, apoi alege-ti accesoriile potrivite.

Daca vrei respecta cromatica armonioasa, vei putea crea tinute echilibrate, rafinate si moderne.

Evita volumele care nu iti avantajeaza silueta

Layering-ul poate adauga cateva kilograme in plus, daca nu gestionezi cu atentie volumele. De aceea, este esential sa studiezi volumetria fiecarui articol vestimentar si sa te asiguri ca se potriveste cu celelalte.

De regula, tinutele stratificate se construiesc cu haine supradimensionate si largi, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa iti ascunzi complet silueta.

Pentru un look feminin si armonios, alege un singur element oversized si echilibreaza-l. Spre exemplu, poti purta un pulover larg sau un cardigan maxi in combinatie cu jeansi skinny si pantofi stiletto, pentru a accentua picioarele.

De asemenea, retine ca piesa de baza a outfitului trebuie sa fie una de tip statement, care sa atraga toate privirile. Poti gasi online pulovere pentru dame, tricotate din cele mai bune materiale, in nuante placute de toamna.

Alege corect materialele

Pe langa volume si culori, ar fi bine sa dai atentie si materialelor. In acest sezon, se poarta foarte mult tricotajul, combinat cu... tricotaj! Este o asociere neobisnuita, insa fashionistele din intreaga lume sunt foarte entuziasmate de ea.

Poti purta pulovere elegante in combinatie cu pantaloni din casmir, pentru conturarea unei tinute cu aspect luxos. Nu numai ca vei arata sublim, dar te vei simti si super confortabil.

Daca tricotajele nu sunt pe gustul tau, poti combina si alte materiale: jeansi cu piele ecologica, stofa si blana artificiala. Orice ai face, respecta o regula de aur: nu combina mai mult de trei sau patru materiale intr-o singura tinuta!

Nu uita de accesorii

Pentru a completa layering-ul intr-un mod exceptional, nu omite accesoriile. Investeste in cateva esarfe supradimensionate, fulare dramatice, gulere din blana sau tricotaj.

Acestea adauga un plus de stil oricarui outfit, sunt practice, calduroase si ocupa primul loc in trendurile de anul acesta.

Construieste tinute „purtabile”

Nu in ultimul rand, cand gandesti tinuta, asigura-te ca, daca elimini elemente pe parcursul zilei, aceasta ramane „purtabila”.

Mai exact, daca iti dai jos paltonul si puloverul, poti ramane doar in jeansi si camasa? Dar daca elimini cardiganul si esarfa, vor arata bine pantalonii de stofa si puloverul din casmir?

Rolul unei tinute stratificate nu este de a integra cat mai multe haine, ci de a crea o poveste cu volume, nuante si texturi bogate. Asadar, indrazneste sa te joci si sa experimentezi, tinand cont de principiile expuse mai sus.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare