Pentru ea

#retro #pantaloni evazati #primavara 2011

Tendinte primavara-vara 2011: revine stilul anilor '70

Stilul anilor '70 revine in aceasta primavara. De la materiale pana la croieli retro, designerii au reinventat stilul disco pentru un public modern.

De la palarii cu boruri largi pana la pantaloni evazati si sandale cu platforma, sezonul primavara-vara 2011 va fi dominat de influentele estetice ale anilor '70.

Bluzele de matase revin in acest sezon, bagate in pantaloni cu talie inalta, iar rochiile maxi retro ar putea deveni cel mai uzual look al verii.

Vezi care sunt cele mai importante tendinte ce te vor ajuta sa adopti stilul anilor '70 in aceasta primavara.

Gucci. Sursa foto: Starandstyle.com

 

Stilul de zi al anilor '70

 

Daca vrei sa adopti stilul anilor '70 in garderoba ta de zi cu zi, trebuie sa urmezi cativa pasi pentru a te asigura ca interpretezi corect trendul retro in acest sezon.

Tinutele de zi trebuie sa aiba o silueta simpla, dar voluminoasa. Pantalonii evazati sau extra-large, cu talie inalta, trebuie purtati cu curea.

Bluzele vaporoase din materiale rafinate, matase, sifon sau satin, pot fi combinate cu succes cu pantalonii evazati. Cauta bluzele cu mai mult volum in zona manecilor si poarta-le bagate in pantaloni.

Pulovarele pe gat pot fi purtate cu coliere bogate. Odata cu cresterea temperaturii din termometru, voalul ar putea deveni vedeta verii. Pentru a nu risca un look care dezvaluie prea multe, poarta o bluza de voal sub o bluza opaca si lasa voalul sa iasa pe la maneci si mijloc, pentru un look stratificat.

Pantalonii scurti de piele si piele intoarsa revin. Stilistii recomanda accesorizarea lor cu colanti cu imprimeuri in aceasta primavara.

Salopetele au revenit si ele in trenduri si poti alege una simpla sau cu unul dintre imprimeurile primaverii pentru un look mai sofisticat. Pentru un look elegant, poarta salopetele cu pantofi cu toc inalt.

Emilio Pucci. Sursa foto: Liparazzi.blogspot.com

 

Stilul de seara al anilor '70

 

Pentru a adopta stilul de seara al anilor ‚70, trebuie sa tii cont de elementele iconice ale erei disco.

Materialele stralucitoare, cu luciu metalic, vor fi la mare cautare pentru rochiile de seara, la fel si matasea.

Bluzele cu decoratiuni in zona decolteului, fie ca e vorba de voal sau dantela, pot fi puse in valoare cel mai bine cu un sacou si cu o pereche de pantaloni evazati .

Look-ul vaporos este cel mai important elemente pentru rochiile de seara in stilul anilor '70. Alege materiale cat mai usoare, care sa-ti puna in valoare formele corpului fara sa fie prea sexy.

Pantofii cu tocuri inalte completeaza look-ul retro de seara.

Emilio Pucci. Sursa foto: Starandstyle.com

 

Accesorii in stilul anilor '70

 

Daca vrei sa preiei influente ale stilului retro fara sa-ti modifici prea mult garderoba, accesoriile sunt cheia.

In acest sezon, revin ochelarii "ochi de pisica" si esarfele folosite ca accesorii pentru par.

Cand vine vorba de genti, pielea ramane cel mai important material. Pentru seara, gentile mici cu bareta lunga sunt cele preferate de stilisti.

Curelele si centurile joaca si ele un rol important in look-ul retro. Alege curele de piele cu lanturi sau ciucuri aurii, ce pot fi purtate la fel de usor cu fuste mini sau cu rochii maxi.

Cizmele pana la genunchi se potrivesc si ele stilului din aceasta primavara. Pielea intoarsa este preferata stilistilor dar, indiferent de materiale, culorile cele mai cautate sunt cele pamantii si nuantele de gri.

Pentru a-ti completa look-ul retro, alege bijuterii cu pietre mari si colorate. De la inele pana la coliere, pietrele semi-pretioase colorate pot adauga un strop de culoare oricarei tinute. Bratarile late, din plastic sau lemn, si pandativele lungi sunt alte alegeri reusite pentru stilul anilor ‚70.

Kotton. Sursa foto: Lamodadubai.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare