Pentru ea

#dungi #stil feminin #primavara 2013 #tendinte primavara

Tendinte primavara 2013: poarta dungile cu stil

Dungile revin in prim-plan in sezonul primavara-vara 2013. Verticale, orizontale sau oblice, dungile se regasesc in cele mai importante colectii vestimentare ale marilor case de moda si designeri, de la Jonathan Saunders, pana la Dolce & Gabbana si Moschino.


Regulile purtarii dungilor

Spre deosebire de alte imprimeuri, dungile au cateva reguli de stil pe care trebuie sa le respecti, daca vrei sa ai o tinuta impecabila. Daca ai o silueta zvelta, esti norocoasa, intrucat poti purta cu stil atat dungile verticale, cat si pe cele orizontale.

Alegerea imprimeurilor dungate tine doar de simtul tau estetic si de ceea ce vrei sa pui in valoare. Tine cont ca dungile verticale au tendinta de a alungi si a ingusta silueta, in timp ce dungile orizontale au tendinta de a lati.

Astfel, daca ai o silueta mar, para sau clepsidra, este indicat sa eviti dungile orizontale, pentru a nu lasa impresia ca ai mai multe kilograme decat in realitate.

De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca imprimeurile dungate atrag suficient de mult atentia asupra ta si este bine sa nu le asortezi cu alte tipuri de imprimeuri sau cu accesorii extravagante.


Dungi verticale colorate

Stilistii sustin ca s-au saturat sa vada alternata dungilor albe si a dungilor negre in tinuta. Este drept ca iti confera un look clasic, insa primavara aceasta indrazneste sa porti cu stil dungile colorate. Sunt mai vesele si iti revitalizeaza tinuta.


Dungi verticale, orizontale si oblice intr-o singura tinuta

Rochia din colectia de primavara a designerului Alberta Ferretti exprima cel mai bine felul in care poti purta dungile cu stil.

Dungile orizontale din zona bustului creeaza impresia unui bust mai mare si a unor umeri mai lati, in timp ce dungile verticale din zona frontala a fustei creeaza iluzia unui corp mai inalt. Rolul dungilor oblice din zona soldurilor este acela de a crea impresia unei talii mai inguste.


Dungile orizontale purtate cu stil

Colectia casei Temperley London include mai multe piese vestimentare cu imprimeu dungat, insa atentia stilistilor a fost atrasa de rochia rosie cu dungi in nuante neutre. Distantele mari intre dungi, plus acele jocuri cromatice si iluzii optice fac ca aceasta rochie sa fie un exemplu de cum poti purta dungile cu stil in aceasta primavara.



Sursa foto: elle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului