Pentru ea

#taietura diamant #taietura emerald #emerald #diamant

Taietura Emerald: 5 motive sa cumperi un diamant cu o astfel de forma

Atunci cand vine vorba de achizitionarea inelelor de logodna, una dintre cele mai mari decizii pe care trebuie sa le iei este cea legata de taietura pietrei. Taietura se refera la modul in care nestematei i s-a dat forma, dar si la tehnica de slefuire.

Asa cum ii spune si numele, taietura ,,emerald” sau smarald isi are originea in tehnica de sculptare a smaraldelor, nu a diamantelor. Deoarece smaraldul este o piatra foarte sensibila ce se poate sparge atunci cand este modificata, aceasta taietura a fost inventata astfel incat nestemata sa fie protejata si sa aiba o mai mare rezistenta in timp.

S-a descoperit faptul ca taietura emerald poate sa fie folosita si pentru alte pietre, asa cum sunt si diamantele. Tehnica de sculptare emerald la diamante poate fi cu adevarat fermecatoare. Datorita liniilor lungi, piatra tinde sa aiba o sclipire mai putin orbitoare decat o taietura rotunda a nestematei si reflexii mai putin dramatice. Liniile fine ale taieturii emerald sunt elegante si dau un aer sofisticat atat setarilor simple, cat si celor mai elaborate.

Doar 3% dintre diamantele acestei lumi au o astfel de taietura. Acest lucru face din bijuteriile cu aceste pietre niste piese unice. Desi sunt inferioare numeric, aproximativ 15% dintre vanzari provin din comercializarea acestor nestemate. Cum este posibil asa ceva? Aceste pietre sunt cu adevarat superbe si au un look vintage ce nu poate fi inlocuit de alta taietura.

Iata de ce ar trebui sa cumperi un diamant cu taietura emerald!

1. Este o taietura impresionanta

Atunci cand se aplica pe diamante, aceasta taietura poate fi cu adevarat impresionanta. Taietura, care are ca trasaturi principale colturile rectangulare si liniile lungi, se remarca mult mai usor fata de cea rotunda brilliant. Din cauza laturilor lungi si a fatetelor, suprafata pietrei tinde sa aiba o stralucire aparte. Atunci cand diamantul principal este acompaniat si de alte nestemate, acesta poate crea niste sclipiri dramatice de lumina, tocmai datorita acestor suprafete mari. O astfel de piatra este cunoscuta pentru eleganta si pentru faptul ca este sofisticata.

2. Versatilitate

Unul dintre cele mai importante motive pentru a alege un diamant cu taietura emerald este faptul ca aceasta forma este versatila. Taietura merge cu orice material, chiar si la aurul galben. Aceasta piatra se potriveste oricaror aplicatii si setari ale unei bijuterii. Poate fi o nestemata care arata foarte formal, iar acest lucru o face ideala pentru femeile care vor sa aiba un look sofisticat. Taietura emerald vintage trece testul timpului si ramane unul dintre cel mai cautate si apreciate stiluri din ultimele decenii.

3. Pare mai mare

Un diamant mediu de 1 carat cu taietura emerald are o suprafata mai mare cu aproximativ 5% decat unul cu taietura rotunda. Desi suprafetele pot fi la fel, cea a pietrei emerald va arata mult mai mare. Cu toatele ne dorim o nestemata care sa impresioneze si care sa fie si convenabila din punct de vedere financiar. Cu un inel cu diamant central emerald poti fi sigura ca vei avea un raport calitate-pret ce va fi in avantajul tau.

4. Efect de alungire si subtiere a mainii

Efectul de alungire al acestui tip de taietura este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Toate marchizele aveau acest tip de diamant, deoarece le infrumuseta mainile. Taietura emerald ofera iluzia unor degete alungite, fine si delicate. in special atunci cand piatra este asezata vertical, efectul este garantat.

5. Sclipire delicataStralucirea acestui tip de taietura difera fata de celelalte, fiind mult mai subtila. Majoritatea taieturilor creeaza o sclipire orbitoare care se remarca de la distanta. Taietura de fata este cunoscuta pentru efectul de pereti de oglinda pe care il are. Aceasta frumoasa iluzie da nastere unor sclipiri de lumina alba care contrasteaza absolut superb cu planurile intunecate ale fiecarei fatete. Desi nu are sclipirea taieturii rotunde care iti fura privirea, colturile unei taieturi emerald executate corect, imprumuta ceva din intensitatea lucirii clasice.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare