Pentru ea

#stil feminin #stil decolteu #silueta feminina

Stiluri decolteu: vezi ce ti se potriveste

Deseori, femeile se intreaba de ce o anumita bluza sau rochie nu le pune in valoare, desi croiala ar indica exact contrariul. Specialistii spun ca noua din zece tinute care nu te avantajeaza au de fapt stiluri ale decolteului incompatibile, cu toate ca te-ai fi gandit mai degraba la material,lungime sau culoare.

Din fericire, exista un set de reguli simple care te ajuta sa vezi care tip al decolteului ti se potriveste, tinand cont de felul in care arati din crestetul capului pana la talie.

Stilul decolteului ideal se poate stabili in functie de mai multi factori, precum forma fetei , constitutia fizica sau dimensiunea bustului. Inainte sa vedem regulile fixe de care trebuie sa tii cont, este necesar sa-ti faci o idee asupra variantelor generale de croiala pentru decolteul hainelor tale.

Variatele stiluri ale decolteului se impart in mai multe categorii: Conservatoare (Formale), Deschise (Formale) si Casual (Obisnuite). Primele doua segmente se regasesc de obicei la rochiile si fustele elegante sau chiar sofisticate, de gala, in timp ce categoria celor obisnuite este cea mai raspandita.



Foto: greatestlook.com

 

Decolteul drept


Decolteul perfect drept urmareste cu fidelitate linia gatului si este potrivit femeilor cu chip proportional, care vor sa afiseze o imagine conservatoare. Silueta de tip para este pusa in valoare de acest stil.

 

Decolteul Sabrina


Botezat astfel in cinstea personajului interpretat de celera Audrey Hepburn , decolteul are o line ampla, curbata, care se aseaza foarte feminin pe umeri, pe ambele parti. Pentru ca acest stil confera amplitudine, se potriveste femeilor cu umeri ingusti si fete alungite.

 

Decolteul-bijuterie


Decolteul-bijuterie are un format inalt, inchis si inconjoara usor baza gatului acoperind partea superioara a torsului pana la umeri. Siluetele filiforme sunt puse in valoare de acest stil.

 



Foto: greatestlook.com

 

Decolteul-generos


Consta in doua bucati de material care sunt prinse undeva in spatele gatului, pentru a sustine un bust generos.
 

Decolteul in forma de inima


Decolteul care formeaza o inima pe suprafata pieptului este potrivit pentru orice silueta, alungeste chipul si proportioneaza formele ample. Acesta este cel mai popular stil utilizat pentru rochiile de mireasa, pentru ca pune in valoare orice constitutie fizica.



Foto: greatestlook.com

 

Decolteul in forma de V


Decolteul in forma de V este cel mai flatant stil existent. Orice femeie arata excelent cu un decolteu ascutit, intrucat formatul alungeste atat gatul, cat si chipul.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare