Pentru ea

#stil #rochii #stil feminin #haine #haine retro #tendinte 2012 #stilul peplum

Stilul peplum, din nou in voga

In ciuda faptului ca reprezentantele sexului frumos incearca din rasputeri sa afiseze o silueta cat mai subtire, perceptia industriei de moda s-a reorientat catre accentele de volum. a inceput sa fie din nou in voga, iar vedetele de la Hollywood par sa fie de acord cu tendinta vestimentara a anilor '40 si '80.

Paradoxal, incercarile femeilor de a distrage atentie de la centimetrii in plus din zona soldurilor sunt umbrite acum de trendul peplum, care nu face altceva decat sa rotunjeasca formele in mod suplimentar.

Istoria stilului peplum

Stilul peplum a devenit popular pentru prima oara in anii 1940 si a revenit in forta in decada anilor '80. Odata cu dezvoltarea obsesiei crescande pentru siluetele filiforme, volumul tinutelor a inceput sa scada treptat.

Dupa 30 de ani de idolatrizare a femeilor slabe, moda incepe sa-si indrepte atentia catre formele mai pline, mai naturale si mai sanatoase.

Stilul peplum modern

Stilul peplum modern nu este recomandat pentru ascunderea kilogramelor in plus, insa poate fi adoptat intr-o gama cromatica variata de culori vii: siclam, rosu aprins, verde crud sau oranj. Nuantele neutre si cele nude sunt de asemenea recomandate.

Fustele si rochiile de tip creion cu detalii peplum echilibreaza tinuta prin aspectul lor suplu. Accesoriile purtate impreuna cu detaliile peplum este ideal sa fie discrete, mai exact sa nu distraga atentia de la volumul oferit de volanele inedite.

Cel mai eficient reper de inspiratie sunt celebritatile care au adoptat o serie de tinute plum indraznete si foarte feminine. Emma Watson , Nicole Kidman, Liv Tyler , Fergie sau Beyonce iti ofera un exemplu demn de urmat daca te gandesti sa incerci acest stil care creste din nou in popularitate in 2012.



Foto: millionlooks.com

Creatorii de moda si-au dedicat si ei colectiile stilului peplum. Iata cum arata variantele brandurilor celebre Marc Jacobs, Mugler sau Proenza Schouler.

De la jachete din piele peplum, pana la fuste mini si topuri colorate cu motive geometrice , silueta vintage nu a aratat niciodata mai versatil.
Foto: millionlooks.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului