Pentru ea

#stil #rochia lunga #rochia mini #tinuta #femeie #primavara #rochie #rochii

Rochiile colorate, vedetele din aceasta primavara

Marea tendinta din moda pret-a-porter din sezonul primavara-vara este rochia. Aceasta este obiectul vestimentar prin care poti sa-ti accentuezi cel mai bine stilul personal. Pe langa faptul ca iti pune in valoare feminitatea, rochia se potriveste oricarui gen de persoana si este usor de purtat. In functie de croiala, silueta ta poate arata asa cum iti doresti.

Dupa ce ai purtat atatea luni pantalonii si colantii grosi, ce poate fi mai placut decat sa-ti lasi picioarele sa respire. Rochiile lejere din sezonul cald sunt la mare cautare si aduc un suflu de prospetime in moda din sezonul cald.

Organza, matase, bumbac sau vascoza, toate materialele sunt permise daca intrunesc o singura cerinta: romantismul. Indiferent de croiala, lungime, culoare sau model, rochia trebuie sa exprime feminitate. Lunga sau scurta, aceasta piesa vestimentara reprezinta un must-have al acestei primaveri. Daca optezi pentru modelul de rochie potrivit, o poti purta la mai multe evenimente in functie de accesoriile pentru care optezi.

Rochia lunga

In aceasta primavara nu poti evita rochia lunga. Oricum ar fi aceasta – sobra, hippie sau sport– rochia lunga este piesa de baza din sezonul primavara-vara 2009. Desi a fost asociata adesea cu tinuta de seara sau de gala, in acest sezon poate fi vazuta in orice locatie, de la plimbarile in parc pana la transportul public.

Nu mai punem la socoteala faptul ca alungeste corpul si creeaza iluzia optica de silueta longilina. O rochie lunga se potriveste foarte bine cu o pereche de balerini sau de sandale romane , cu o curea care sa sublinieze talia si cu parul despletit, in stilul hippie.  

Rochia mini

Primavara-vara 2009 aduce in prim plan rochii scurte si mulate. Fie ca optezi pentru model tip top, fara umeri, fie pentru un decolteu la baza gatului, rochia mini, foarte indrazneata, este una dintre piesele de baza din sezonul cald.
Atentie sporita trebuie sa acorzi in momentul in care vine vorba de culoarea potrivita. Pentru ca una dintre culorile in tendinte din acest sezon este violetul, alege o rochie de acest tip. Asadar, daca ai o silueta mai voluptoasa este recomandat sa optezi pentru un violet inchis, chiar pruna; in schimb daca esti mai subtirica si vrei sa creezi impresia de volum alege o nuanta deschisa asemanatoare zmeurei.

Ce rochii putem gasi?

Rochii de la Mango

In mare parte, influenta data de Mango este orientala datorita aplicatiilor dar si a numeroaselor jocuri volumetrice: maneci foarte largi, combinatii inedite de inchidere (tip portofel). In ceea ce priveste culoarea, violetul este culoarea care primeaza insa in diferite tonuri de tipul zmeurei, murei, prunei sau afinei.

Pentru inceputul de primavara, rochiile tip pulover sunt cele mai potrivite. Accesorizate cu o curea in jurul taliei pentru a marca silueta, aceste vestimentatii sunt ideale pentru orice eveniment, fie ca este o iesire romantica, fie ca mergi la job.

Prima rochie are culoarea murei cu decolteu in V, este stransa in jurul taliei si transparenta la nivelul manecilor si la baza pentru un plus de senzualitate - Rochie VCD Cami, Mango, 200 lei. Cea de-a doua rochie pulover in nuanta prunei este stransa la baza si la nivelul manecilor – Rochie pulover VTL Ari, Mango, 200 lei.

Rochii de la Naf  Naf

Naf Naf vine cu o colectie foarte proaspata in ceea ce priveste rochiile, bogata in culori pastelate (roz, gri, bej), dar totodata si in culori foarte vii (albastru, violet, rosu). Aceasta marca propune rochii scurte, ample, plisate sau tip tunica, din materiale fluide. Rochia din imagine este o creatie in stilul retro al perioadei pop rock. Si in aceasta colectie regasim violetul, o nuanta vedeta in aceasta primavara.

 

Rochii de la La Redoute

Daca esti in criza de timp, dar vrei sa fii in pas cu moda, iti poti face cumparaturile online. La Redoute iti pune la dispozitie acest sistem pentru a fi in tendintele din aceasta primavara. O creatie care marcheaza reintoarcerea feminitatii este aceasta rochie cu pliuri. Lungimea medie a rochiei o face potrivita pentru orice moment al zilei, iar cei trei nasturi din in zona pieptului aduc un plus de mister. Pret: 150 lei.

 

Rochii de la Yokko

Daca vrei sa combini placerea cu stilul business, sa arati impecabil si totodata sa te simti confortabil, atunci poti opta pentru o rochie Yokko. Cu o croiala eleganta, aceasta rochie cu imprimeu in carouri, incretita sub bust, se potriveste unei femei moderne, active. Pret: 250 lei.

 

Rochii de la Quelle

Spre sfarsitul primaverii – inceputul verii nu poti sa nu ai in garderoba o rochie inspirata din culorile naturii. Aceasta rochie verde de la Quelle reprezinta tinuta perfecta daca vrei sa arati tonica si proaspata. In cazul in care vremea nu este chiar asa de generoasa poti opta si pentru un bolero sau un pulover din bumbac, pe care poti sa-l poti pune cu usurinta in geanta. Decolteul in V pe ambele parti si incretitura rafinata din jurul taliei pun in valoare feminitatea. Pret: 190 lei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului