Pentru ea

#basme #povesti #zana #nunta #rochie de mireasa

Rochia de mireasa in functie de tematica nuntii

Pentru multe femei, rochia de mireasa reprezinta concretizarea unui vis din copilarie: imbracate pentru o zi asemeni printeselor din povesti. Insa, pentru alte mirese, considerentul dupa care isi aleg tinuta este tematica nuntii.

 

Inspirata din stilul traditional sau intr-un stil pur original, rochia de mireasa trebuie aleasa cu atentie pentru ca vei ramane cu aceasta amintire toata viata. De aceea, este important sa stii sa optezi pentru modelul potrivit in care sa te simti cea mai frumoasa femeie din lume .

Rochia de mireasa, pentru o nunta pe plaja

Daca te casatoresti in curand, iar ca locatie ai ales plaja, trebuie sa stii ca ai facut cea mai buna alegere daca iti doresti o nunta romantica. Sunetul valurilor, nisipul fierbinte, zborul pescarusilor creeaza o atmosfera sublima, motiv pentru care vedete precum Julia Roberts, Pink sau Heidi Klum au decis sa-si uneasca destinele intr-un astfel de loc exotic.

 

Astfel, rochia de mireasa „se impune” a fi una cat mai simpla, din voal daca se poate, care te va face sa iesi in evidenta prin frumusetea naturala. Poti opta pentru albul imaculat, dar si pentru nuante extrem de pale precum roz, verde, crem, bleu. Daca vrei sa fii o mireasa fermecatoare, opteaza pentru flori naturale care sa le prinzi in par.

Rochia de mireasa a anilor ’90

Pe o perioada mare de timp, rochia de mireasa a fost accesorizata doar de cateva flori si dantele, iar materialele erau simple, fara stralucire. Insa, dupa anii ’90 moda din Romania „a prins curaj” si bijuteriile, pietrele pretioase si semipretioase, tesaturile pretentioase si-au facut aparitia in vestimentatia mireselor.

 

Daca te-ai gandit sa adopti stilul anilor 1990, trebuie sa ai mare grija la detaliile care iti pot strica tinuta. Manusile nu s-au demodat, dar nu sunt neaparat obligatorii, insa daca ai o rochie tip bustiera, mulata pe trup, poti opta pentru o astfel de pereche, preferabil din dantela. Exista mai multe modele de manusi, de dimensiuni diferite, care trebuie sa fie in concordanta cu rochia de mireasa, atat in ceea ce priveste materialul, cat si culoarea.

Rochia de mireasa, printesa din poveste

 

Rochia alba de printesa, lunga, voluminoasa, stralucitoare... din perioada copilariei visezi sa te imbraci asa in ziua nuntii tale. Este rochia tipica a unei fete din povestile cu zane si feti-frumosi, cusuta cu fir de aur sau argint. Dar pentru ca traiesti in cu totul alta epoca, poti opta pentru un model asemanator pentru a pastra farmecul basmelor: broderii lucrate manual, saten, pietre pretioase, crinolina, volane, trena si nelipsita diadema.

 

In sprijinul mireselor care vor sa semene cu protagonistele povestilor care le-au facut copilaria mai frumoasa, Compania Walt Disney a lansat o linie de rochii de mireasa inspirate din povesti precum „Cenusareasa“, “Alba ca Zapada”, „Frumoasa din Padurea Adormita“ sau „ Frumoasa si Bestia ”. Rochiile sunt creatia designerului Kirstie Kelly si au avut ca sursa de inspiratie personajele din filmele de animatie.

Rochia de mireasa medievala

 

Nunta medievala se descrie ca fiind un eveniment romantic, cu multa incarcatura istorica. Daca optezi pentru o astfel de tema la nunta ta, afla care sunt elementele cheie pe care trebuie sa le cunosti pentru a-ti exprima stilul dorit.

De obicei, rochia de mireasa cu inspiratie medievala este simpla, cu maneci lungi. Pentru a aminti de acea perioada, rochia de mireasa trebuie sa aiba cateva detalii specifice: stransa in jurul taliei, guler voluminos si inalt, maneci largi, material fin si lucios.

 

Rochia de mireasa de iarna, ingerul zapezii

Daca planuiesti o nunta la iarna, sezonul cel mai rece, trebuie sa stii ca pe langa o rochie frumoasa, ai nevoie de o tinuta calduroasa, pentru a te simti bine in cea mai importanta zi din viata ta. Este de preferat ca rochia sa aiba maneci lungi si daca este posibil, manusile sa fie incluse in tinuta pentru a se potrivi perfect. De asemenea, capa este o piesa vestimentara importanta, care sa iti ofere confortul de care ai nevoie pentru a te desfasura in voie. Materialul din care aceasta este confectionata ramane la alegerea ta: blana naturala sau artificiala, catifea, stofa sau lana etc.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare