Pentru ea

#rochi #rochie banchet #achizitionare rochie

Reguli de achizitionare a unei rochii pentru banchet

Alegerea unei rochii pentru banchet perfecte pare o misiune imposibila pentru multe tinere. De multe ori, acestea cauta zile la rand rochia ideala, avand in minte un model anume, dar pana la urma sfarsesc prin a-si cumpara o rochie ce nu le place, dar pe care dau banii ca sa aiba cu ce se imbraca in cea mai importanta zi de la terminarea unui ciclu de studii.

Stilistii spun ca multe fete nu respecta nicio regula atunci cand pornesc in goana dupa rochii pentru banchet. De aceea ajung sa intre in criza de timp si cumpara pe fuga o rochie care fie nu le place, fie nu le vine bine pe corp si nu le avantajeaza.

Ca sa nu ti se intample si tie asa ceva, iata ce reguli de achizitionare a unei rochii pentru banchet trebuie sa respecti.


Evita materialele lucioase


Mult timp, materialele lucioase au fost considerate potrivite pentru rochii pentru banchet, insa tendintele arata ca aceste materiale nu mai sunt mai moda. Satinul, spre exemplu, este un material lucios care reflecta lumina si te face sa pari mai plinuta. In plus, iti scoate in evidenta orice imperfectiune a pielii, de la celulita, pana la "sunculite".

Alege rochii pentru banchet din dantela sau materiale fluide. Nu sunt kitschoase, dar sunt seducatoare, sexy, elegante.


Alege croiala care te avantajeaza


O regula de aur in achizitionarea unei rochii pentru banchet este croiala. Daca ai bratele groase si bustul generos, evita sa porti decolteu asimetric. Acesta este potrivit doar daca esti supla si ai un bust mediu.

Evita sa porti rochii pentru banchet lungi, daca esti plinuta, intrucat iti vor accentua si mai mult silueta. Alege rochii deasupra genunchiului. Daca esti supla, rochiile lungi, ce urmeaza linia corpului, vor arata excelent.


Alege culoarea potrivita pielii tale


In alegerea unei rochii pentru banchet este indicat sa tii cont si de nuanta pielii. Nu esti sigura ce culori ti se potrivesc? Inspira-te de la vedetele de la Hollywood. Ele tin cont intotdeauna de nuanta pielii.

Inlocuieste banalul negru cu un bleumarin sau un mov foarte inchis si evita sa porti rochii pentru banchet albe.


Evita rochiile prea mulate, prea decoltate


Daca vrei rochii pentru banchet mulate si decoltate, este bine sa stii ca acestea nu sunt neaparat mai sexy. Intre sexy, vulgar si kitschos este un pas mic, iar daca nu esti atenta risti sa ai o tinuta ce nu te avantajeaza.

Iata cateva reguli de achizitionare a unei rochii pentru banchet. In cazul acestor tinute, mai putin inseamna mai mult.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare