Pentru ea

#stil #pantaloni scurti #pantaloni scurti vara #pantaloni scurti denim #pantaloni vara

Pantalonii scurti din denim: cum ii faci singura din blugii vechi

Pantalonii scurti din denim sunt in tendinte vara aceasta si ii poti obtine mai usor decat crezi, fara niciun cost implicat. Selecteaza o pereche din blugii vechi pe care nu mai doresti sa ii porti inca de anul trecut si "inameaza-te" cu o foarfeca. Te vei alege cu o noua piesa vestimentara preferata, "recicland" pantalonii pe care oricum urmeaza sa ii arunci.

Daca nu ai facut inca o curatenie generala in randul hainelor din garderoba, a sosit momentul sa te bucuri de blugii vechi intr-un mod inedit. Transforma-i in pantaloni scurti din denim si te aliniezi instant tendintelor, cu costuri aproape inexistente.

1. Selectarea materialelor de lucru

Primul pas este sa selectezi materialele de lucru, mai putine la numar decat te asteptai. Ai nevoie de o pereche de pantaloni mai vechi care se potrivesc perfect formelor tale, o foarfeca, lipici pentru materiale textile sau ac cu ata (la nuanta pantalonilor) si un fier de calcat.

2. Taierea pantalonilor scurti

Intoarce blugii pe partea cealalta si intinde-i pe o suprafata plana. Hotaraste-te asupra lungimii, apoi taie-i avand grija sa nu prinzi si buzunarele. Intotdeauna este mai bine sa lasi 1-2 cm in plus (mai ales daca te gandesti sa le indoi tivul), decat sa ii tai mai mult decat este cazul.

Un pont util este sa ii tai intr-o subtila forma de V, daca iti doresti un plus de subtiere la nivelul pulpei.

3. Formarea tivului pantalonilor scurti

Indoaie tivul la grosimea dorita (1,5 - 2 cm in general) si foloseste fierul de calcat pentru a contura liniile si a le fixa. Functia aburilor este utila in acest demers, insa ai grija ca liniile sa fie perfect drepte.

4. Prevenirea desirarii

Poti sa previi desirarea materialului cu ajutorul lipiciului pentru materiale textile: intinde-l pe toata suprafata marginilor decupate si asteapta sa se usuce. Dupa ce s-a intarit bine substanta, mai insista cateva minute cu fierul de calcat.

5. Fixarea masetelor

Fixeaza masetele cu ajutorul acului cu ata, de o parte si de alta a piciorului (acolo unde cusaturile se intersecteaza). Ai grija sa nu ramana vizibila cusatura, altfel ii vei purta doar in intimitatea propriului camin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare