Pentru ea

#moda #stil feminin #pantofi #pantofi femei #pantofi extravaganti

Moda pantofilor extravaganti. Tu i-ai purta?

Se vehiculeaza din ce in ce mai mult ideea ca pantofii sunt cei mai buni prieteni ai femeilor, dar, uneori, privind ultimele creatii ale designerilor, ai impresia ca pantofii sunt adevarati dusmani. Cat de fina este linia dintre opere de arta si kitschuri, dintre pantofii prieteni si pantofii dusmani, dintre practic si extravagant? De multe ori, o pereche de pantofi poate fi si comoda, si eleganta, ceea ce, de altfel, este preferabil, insa moda ultimilor ani depaseste, adesea, imaginatia fashionistelor. Iata, asadar, cateva dintre cele mai extravagante modele de pantofi. Tu ai purta asa ceva?


1. Pantofii NOVA

Zaha Hadid, care a creat sculpturi futuriste, si-a indreptat atentia in ultimul timp catre industria modei. Impreuna cu Rem D. Koolhaas de la United Nude a creat pantofii NOVA, cu o inaltime de 15,8 centimetri. Pantofii sunt confectionati din vinil, cauciuc, fibra de sticla si piele, iar pretul lor poate ajunge pana la 2.000 de dolari.




2. Pantofii cu tocul in fata

"Scary Beautiful" reprezinta o alta creatie insolita in materie de pantofi. Pantofii cu tocul in fata sunt creati de Leanie van der Vyver, originara din Africa de Sud, ca o critica la industria fashion, atat de obsedata de perfectiune.

"Acest design ar putea parea ciudat si amuzant, dar este, in primul rand, o critica asupra modului in care moda si frumusetea nu tin cont de corpul uman in procesul constant de reinventare. Pantofii reprezinta o ilustrare a ceea ce se afla dincolo de aceasta perfectiune", a declarat Leanie, potrivit "Daily Mail".






3. Pantofi sculptati

Kobi Levi din Tel Aviv, Israel, petrece saptamani intregi pentru a "sculpta" pantofi inediti. Cu tocuri care imita cafeaua ce se scurge din cana, scarite colorate, forma unui picior, rujuri si multe alte obiecte banale, pantofii reprezinta o adevarata opera de arta.






4. Pantofii lui Mihai Albu

Nici designerul roman nu se lasa mai prejos si reuseste sa creeze pantofi inediti. Doua dintre perechile de pantofi realizate de el au fost incluse in expozitia "Pasind in lumina reflectoarelor! Designul experimental de pantofi", care este deschisa intre 28 martie si 29 septembrie, la Muzeul Grassi pentru Arte Aplicate din Leipzig.



Mihai Albu a reusit sa creeze cei mai inalti pantofi din Romania, cu un toc de 30 centimetri, care au fost foarte apreciati in presa irlandeza, jurnalistii numindu-l pe designer "arhitectul de pantofi al Romaniei".



Sursa foto: behindthescenes.thecoveteur.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare