Pentru ea

#machiaj #fond de ten #pudra #rimel #machiaj vara #machiaj rezistent #primer #spray fixare machiaj

Machiaj rezistent de vara

Pe timpul verii este destul de dificil sa iti pastrezi machiajul perfect, fara ca acesta sa fie afectat de caldura, apa sau transpiratie. Pentru a avea chiar si vara un machiaj proaspat si rezistent, ai nevoie de cateva produse cosmetice speciale, rezistente la apa si pe baza de silicon, care sa se fixeze cat mai bine pe piele. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa ai un machiaj de vara care sa reziste intreaga zi:


1. Lotiunile de matifiere si curatare profunda

Inainte de a te machia, vara este foarte important ca tenul tau sa fie perfect curat si uscat. Mai intai, curata-ti fata cu un gel de curatare cu ajutorul caruia sa elimini sebumul de pe fata sau orice alte impuritati. Dupa ce ai aplicat acest gel, foloseste o crema matifianta.


2. Primerul, esential pentru rezistenta machiajului

Pasul urmator pe care trebuie sa il faci este sa aplici un primer, care sa fixeze machiajul si care sa acopere porii. Primerul trebuie aplicat intr-un strat foarte subtire.


3. Foloseste fondurile de ten pe baza de silicon cu protectie solara

Daca vrei sa ai un machiaj rezistent vara, trebuie sa alegi un fond de ten pe baza de silicon sau rezistent la apa, dar care sa aiba si factor de protectie solara.

De asemenea, daca ai un ten fara probleme, poti folosi cremele BB, care hidrateaza si protejeaza foarte bine pielea fata de radicalii liberi. Aceste creme au insa o consistenta usoara si coloreaza tenul usor, fara sa il incarce si nu sunt recomandate tenului acneeic.


4. Rimelul si fardurile rezistente la apa

Vara, cele mai mari probleme in ceea ce priveste machiajul ti le creeaza rimelul si fardurile, care se intind foarte usor pe fata. Pentru a evita acest lucru, foloseste doar rimel si farduri rezistente la apa. Pe piata exista o gama extrem de variata pentru aceste produse cosmetice, perfecte pentru orice tip de ten si pentru toate gusturile.


5. Pudra translucida

Pentru a-ti fixa cat mai bine machiajul, vara poti folosi si pudrele translucide, care absorb foarte bine sebumul.


6. Spray-ul de fixare

Spray-ul pentru fixarea machiajului se foloseste la final. Se pulverizeaza de la cel putin 15 cm pe fata, insa nu este recomandat sa fie folosit zilnic, deoarece inchide porii.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare