Pentru ea

#moda #2009 #primavara #trench #jacheta #jachete

Jachete pentru primavara anului 2009

In fiecare primavara moda se schimba – culorile, texturile, materialele sunt altele decat anul precedent - iar 2009 nu face exceptie. Vremea incepe sa se incalzeasca, asa ca trebuie sa te pregatesti si sa decizi ce gen de jachete vei purta in aceasta primavara

Designerii de moda au conchis ca in aceasta primavara, in materie de sacouri se poarta imprimeurile, culorile puternice si cele la care pot fi accesorizate cu usurinta brose, esarfe colorate sau coliere lungi.

Celor mai indraznete femei li se recomanda hainele care au diverse imprimeuri si aplicatii. Cele mai apreciate culori de catre creatorii de moda au fost cele exotice, usor fosforescente – inspirate din nuantele fructelor: galben-lemon, tonuri de oranj (portocala, papaya). Totodata, auriul si argintiul se regasesc in aproape toate prezentarile de moda din anul acesta.

Specialistii recomanda sa evitam negrul in aceasta primavara si sa ne orientam catre culori vii, aprinse, care sa ne dea tot timpul senzatia de prospetime.

Trenciurile, pentru zile mai racoroase

Pentru inceputul de primavara, cand temperatura este inca scazuta, se recomanda trenciul. Acesta poate fi purtat atat peste un tricou, cat si peste un pulover mai gros, in functie de materialul pentru care optezi. Poate fii accesorizat cu usurinta cu o esarfa sau cu o brosa colorata.

Indreapta-te catre un cambrat, care sa iti puna in valoare talia. Daca nu te incanta varianta de cordon, achizitioneaza o cura lata care sa iti evidentieze si mai bine formele. Pentru a aduce un plus de glamour in tinuta ta, poti accesoriza trenciul cu o curea aurie sau argintie. Depinde bineinteles de modelul pe care il ai in garderoba.

Opteaza pentru culori aprinse precum rosu, portocaliu, mov, verde, galben,  roz aprins sau cu diverse imprimeuri ori forme geometrice.

propune pentru aceasta primavara un bleumarin,  cambrat, cu cordon in talie. Decolteul in V ii da o nota de eleganta aparte si ofera posibilitatea purtarii unei esarfe. De asemenea, buzunarele laterale de mari dimensiuni iti ofera posibilitatea sa tii aproape portofelul si telefonul mobil si de ce nu, sa renunti la geanta . Pret: 200 lei

Bolero , pentru o tinuta romantica

Boleroul este haina perfecta pentru zilele de primavara in care soarele ridica temperatura in termometre. Este indicat sa fie purtat peste topuri lungi, eventual cu decolteu. Poti alege un bolero cu volanase sau unul cu colturi taioase. In functie de evenimentul la care mergi, alegi si materialul bolero-ului: tafta sau saten pentru un eveniment de seara, bumbac sau lycra pentru zi.

Aceasta piesa vestimentara poate fi purtata atat alaturi de o rochie eleganta, cat si la tinutele casual cu un top si o pereche de jeansi. In orice imprejurare, datorita croielii specifice bolero-ul inspira feminitate, eleganta si stil. Lasa la talia, pentru a pune in valoare formele unei femei.

manual, in stilul anilor ’50. Este foarte elegant si modern si se potriveste in special la o tinuta romantica. Pret: 90 lei.

Sacoul, simbolul elegantei

Din piele sau din stofa, sacoul este o piesa vestimentara eleganta si rafinata care nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta la inceput de primavara. In functie de material, acesta poate fi purtat atat la tinutele casual, cat si la cele office. Indiferent de material, te poti indrepta spre culori vii, lasand in urma culorile terne, care nu sunt in concordanta cu venirea primaverii.

Sacou galben. Carmen Clara Collection (magazinul Unirii sau Victoriei) vine cu o creatie in ton cu sezonul cald. Acest sacou galben, cu 3 nasturi si guler in V este ideal pentru zilele frumoase de primavara. Poate fi accesorizat cu o curea lata sau cu o brosa colorata. Pret: 160 lei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare