Pentru ea

#cum mergi pe tocuri # sandale cu toc #pantofi cu toc #top model

Invata cum sa mergi elegant pe tocuri. 6 secrete de la top modele

Atunci cand Marilyn Monroe a spus "Da-i unei femei pantofii potrivit si va cuceri lumea" cu siguranta se referea la tocuri. Ei bine, dar stiu oare toate femeile sa poarte tocurile elegant? Am facut in continuare o lista cu cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa mergi in sandale sau pantofi cu toc asa cum o fac fotomodelele: gratios si fara greseala.

 

1. Calca de la calcai spre varf

Tendinta este ca atunci cand porti pantofi cu toc sa pasesti cu toata talpa odata, insa pentru ca mersul sa para mai natural e bine ca miscarea sa fie discreta de la calcai spre varf.

2. Fa pasi mici

Nu incerca sa mergi ca pe catwalk, cu pasi largi, mari. Daca nu te pricepi prea bine sa mergi pe tocuri risti sa calci stramb si ai vazut probabil ca li se intampla chiar si fotomodelelor sa se dezechilibreze chiar pe podium. De aceea, mersul cel mai sigur este cu pasi marunti.

3. Nu te grabi

Mersul grabit pe tocuri te va face sa arati extrem de ciudat. Mai mult, ai putea sa te alegi si cu o cazatura zdravana si rusinoasa. Mergi incet si nimic nu va risca sa iti compromita echilibrul. In plus, mersul ponderat iti va da o alura increzatoare.

4. Urmareste-ti mersul intr-o oglinda

Ca sa fii sigura pe felul in care arati si sa reusesti sa te corectezi acolo unde e cazul, cel mai simplu este sa te uiti intr-o oglinda si sa urmaresti felul in care pasesti. Foloseste-te de vitrinele cu geamuri tip oglinda pentru a te vedea din cap pana-n picioare, in miscare.

5. Arcuieste-ti usor picioarele

Nu-ti tine picioarele super-drepte, asemenea unor bete. Indoaie usor piciorul de la genunchi pentru a pune presiune pe partea inferioara a pantofului.

6. Asigura-te ca porti pantofii potriviti

In cazul in care pantofii tai sunt prea mari sau prea mici vei avea clar dificultati in a calca frumos. De asemenea, daca nu au un calapod potrivit formei piciorului tau, mersul tau va fi vizibil denaturat. De aceea, mai ales atunci cand vine vorba despre pantofi cu toc, evita sa ii comanzi pe internet. Cel mai bine este sa ii cumperi doar dupa ce i-ai probat si testat facand cativa pasi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare