Pentru ea

#cum sa te imbraci #lovely by lucy # digital divas

INTERVIU Lovely by Lucy: Femeile din Romania prefera eleganta in locul confortului

Lucy de Boer, una dintre cele mai cunoscute bloggerite de fashion din Europa dezvaluie cateva dintre secretele succesului ei intr-un interviu pentru Acasa.ro despre stil, ce inseamna sa fii sic, dar si cum poti sa scoti si niste bani din brandingul personal. Ea s-a aflat in Romania la conferinta Digital Divas. 

Acasa.ro: Cum ai reusit sa faci din stilul tau de viata o afacere de succes?

Lucy de Boer: De obicei, fetele care au de-a face cu moda incep sa-si croiasca rochii inca de pe la varsta de patru ani, dar nu si eu, eu am inceput sa fiu interesata de moda cand aveam 18 ani. Am inceput sa citesc bloguri si apoi, in vara anului 2007 mi-am zis: “ce o sa fac vara asta?”. Chiar nu voiam sa ma angajez, asa ca m-am gandit ca ar fi bine sa imi fac un blog, sa vad ce se intampla..cat de greu poate fi? Nu mi-am facut blogul cu gandul ca o sa ajunga mare, ci mai mult pentru ca am crezut ca va fi distractiv si ca as fi fericita daca parintii si prietenii mei il vor citi. Apoi, insa, am inceput sa postez si mi-am dat seama ca imi place foarte mult. Am luat treaba asta in serios, am facut cercetari, mi-am imbunatatit site-ul si pozele si, bineinteles, am inceput sa am din ce in ce mai multi vizitatori. Atunci am inteles ca este o afacere in asta si am inceput sa ma dezvolt si acum blogul a devenit un job full-time.

Asadar, nu te-ai gandit de la inceput la blog ca la o afacere.

Nu. In 2007, doar cateva fete din Olanda traiau din asta, deci nici nu m-am gandit ca asta ar fi o posibilitate, ca as putea ajunge la acest nivel, pentru ca atunci cand am inceput eram amatoare, nu arata asa de bine. Nici acum nu fac asta pentru bani, daca nu as castiga bani din asta si as avea o alta slujba, inca as posta pe blog, pentru ca imi place foarte mult. Cred ca este foarte important ca, atunci cand iti faci un blog sa ai motive intemeiate, sa nu o faci pentru bani sau haine gratis, pentru ca astea apar, pur si simplu, cu timpul.

Daca ar fi sa vorbim despre brandingul personal, ce face ca blogul tau sa fie diferit de altele? Ce atrage mai multi vizitatori catre blogul tau decat catre altele?

Nu spun ca sunt neaparat mai buna decat altii, dar am cateva elemente care difera fata de alte bloguri de fashion si, probabil, de aceea oamenilor le place sa citeasca blogul meu. Incerc sa fiu naturala, ceea ce oamenii vad pe blogul meu este ceea ce port in viata de zi cu zi, nu imbrac acele haine doar pentru poze. Este ceea ce port, ceea ce ma inspira, nu este nimic fals, incerc sa fiu naturala, dar intr-un sens in care sa fie interesant. Tinutele mele sunt super-casual, nu port tocuri, nu port rochii, dar incerc sa adaug ceva care sa faca din stilul meu unul usor de recunoscut, sa poti spune: “asta esti, intr-adevar, tu”.

Si in Romania foarte multe fete au bloguri de fashion. Ai citit vreunul?

Da, am vazut cateva. De exemplu, am vazut blogurile nominalizate pentru “cel mai bun blog de fashion” si arata foarte, foarte bine.

Ce parere ai despre stilul bloggeritelor de fashion din Romania?

Cred ca romancele au bun-gust in ceea ce priveste tinutele. Totusi, bloggeritele de fashion adopta un stil prea elegant, formal. Ar trebui sa fie mai naturale, sa posteze tinutele pe care le poarta pe strada, sa fie ele insele.

Cum sunt romancele in comparatie cu bloggeritele din restul Europei?

Bloggeritele de fashion din Romania se aseamana, ca stil, cu cele din Sudul Europei. Pozeaza in tinute sexy, elegante, spre deosebire de cele din Nord, din Norvegia, Finlanda, Suedia, care adopta tinute casual, naturale, in care se simt confortabil.

Am tot vorbit despre fetele din bloggingul de fashion. Ce parere ai, insa, despre barbatii care au astfel de bloguri?

Mi se pare foarte bine ca si barbatii sa isi faca bloguri de fashion. In Olanda sunt foarte putini, iar cei care au astfel de bloguri sunt, in general, considerati gay din cauza stilului pe care il adopta, care pare feminin. Cred ca ar trebui ca barbatii sa pozeze in tinute masculine, naturale, care sa ii defineasca. In Romania stiu ca sunt mai multi bloggeri de fashion barbati decat in Olanda, ceea ce este foarte bine.

Ce sfat le-ai da barbatilor care au bloguri de fashion pentru a avea succes?

Acelasi pe care l-as da si femeilor din acest domeniu: sa fie cat mai naturali, sa poarte tinute casual, lejere, tinute pe care le poarta si pe strada.

Calitatea imaginilor este un element important in bloggingul de fashion. Tu platesti un fotograf profesionist pentru fotografiile tale sau te ajuta un prieten?

Inainte, imi facea fotografiile fostul iubit. In urma cu cateva luni, insa, ne-am despartit, dupa o relatie de trei ani. Acum, cel care ma fotografiaza este tatal meu, insa eu fac setarile camerei. El doar apasa pe buton.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare