Pentru ea

#sezon #2010 #imprimeu #ce se poarta #imprimeuri #buline #punk-chic #geometrice #florale #stil #frumusete #animal print #primavara-vara

Imprimeurile pentru sezonul cald

Colectiile primavara/vara pun foarte mult accent pe imprimeuri. Cat mai vesele, optimiste, pline de culoare si vii, aceste mici artificii aduc aerul proaspat al primaverii in garderoba ta.

Daca iubesti foarte mult culorile, imprimeurile sunt cea mai simpla cale pentru a-ti satisface capriciul, oferindu-ti posibilitatea de a purta cel putin trei nuante la o singura tinuta, fara a incalca vreo regula de stil. Ce mai astepti? Trage cu ochiul la modelele prezentate mai jos si alege combinatia perfecta pentru tine.

 

Etnice

 

Fie ca sunt de inspiratie africana, japoneza sau indiana, imprimeurile traditionale sunt un adevarat trend la ora actuala. Astfel, daca optezi pentru habesha libs-urile, kimonourile japoneze, sari-urile sau costumele rusesti, nu vei da gres. Ba din contra, vei crea o imagine ce denota talent si modernism impletit cu traditie.

Sursa foto : www.stylediary.com

 

Modelele geometrice au devenit deja o obisnuita pentru designerii din intreaga lume. Ba mai mult de atat, acestia au realizat adevarate opere de arta folosindu-se de acest curent. Au combinat mai multe culori sau au alipit formele geometrice cu alte imprimeuri, rezultatul fiind o imagine vizuala ce ajunge la inaltimea graficelor 3D. Imprimeurile geometrice se gasesc in special pe rochiile de zi, realizate dintr-un material usor si lejer.

Sursa foto: www.stylediary.com

 

Combinatiile alb-negru, desenele graffiti sau scrisul se regasesc si in tendintele anului acesta. Desi, pare un stil putin copilaresc si non-conformist, designerii au reusit sa-i redea feminitatea, folosind culori vii si luminoase si materiale lejere.

Sursa foto: www.au.lifestyle.yahoo.com

Florale

 

Imprimeurile florale se regasesc in colectiile sezonului cald de foarte mult timp si nici anul acesta nu fac exceptie. Designerii de moda au impanzit podiumurile cu diverse modele de flori si culori. Fie ca sunt inspirate din picturile impresioniste sau nu, ca sunt supradimensionate, grafice sau marunte, aceste imprimeuri florale si-au pus amprenta pe orice piesa vestimentara a acestui sezon.

Sursa foto: www.au.lifestyle.yahoo.com

Animal-print

 

Chiar daca la un moment dat se crea impresia ca acest este unul kitchios, in timp el a devenit foarte celebru si dorit de toate femeile. Insa, trebuie sa ai grija si asta pentru ca acest stigmat nu a disparut complet. Pentru a fi sigura ca nu creezi o imagine nedorita, foloseste-te de  imprimeurile inspirate de blana uriaselor feline din salbaticie, sunt foarte la moda anul acesta. Atentie insa, niciodata nu purta  doua animal printuri in aceeasi tinuta.

Sursa foto: www.s7ondemand.scene7.com

Bulinute, dungulite, patratele

 

Aceste modele geometrice specifice epocii retro sunt din nou de actualitate. Fie ca le iei separat sau preferi sa le combini, nu ai cum sa dai gres. Trebuie sa ai grija insa ca si articolul vestimentar pe care se gasesc imprimeurile sa fie unul retro, adica o rochita bufanta, o fusta mini, un tricou marinaresc etc.

Sursa foto: www.au.lifestyle.yahoo.com

Cum asortezi imprimeurile?

 

• Combina imprimeurile mari cu cele mici. Poti opta de exemplu pentru o bluza cu un imprimeu mare, dramatic si o fusta cu unul mai discret si putin evident.

• Adopta stilul culorilor similiare. Chiar daca optezi pentru un outfit in care partea de sus are imprimeu si cea de jos e uni sau in care ambele parti au imprimeu,  alege din paleta cromatica culori apropiate ca nuanta.

• Asorteaza o piesa vestimentara cu imprimeu cu una simpla in negru sau alb. Ceea ce vor sa transmita designerii de ceva vreme incoace este ca niciodata nu vei da gres daca asortezi o bluza imprimata de exemplu cu o pereche de pantaloni sau o fusta negru/alb.

• Combina imprimeurile opuse. Poti crea un look cool asortand imprimeuri din tendinte diferite. Asta insemnand sa imbini floralul cu geometricul, punk-ul cu bulinele, dungile sau patratele, animal-print-ul cu etnicul etc. E bine de stiut ca imprimeurile florale merg cu oricare alt imprimeu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare