Pentru ea

#ia romaneasca #ie #turcia #romania

Ia romaneasca prezentata in Turcia, in cadrul unui eveniment caritabil

Ambasada Romaniei in Turcia a sarbatorit ia romaneasca printr-o prezentare de moda de exceptie si un eveniment caritabil in sprijinul copiilor refugiati sirieni. Cu ocazia celebrarii Zilei Universale a Iei Romanesti, Ambasada Romaniei in Turcia a sarbatorit ia romaneasca printr-o prezentare de moda inedita denumita ”Simfonia Florilor”.

In cadrul paradei de moda, brandul romanesc ”Flori de Ie” a prezentat 30 de costume traditionale romanesti, precum si o colectie de design vestimentar modern inspirata din cultura si traditiile romanesti, dedicata special acestui eveniment aniversar al iei romanesti la Ankara si a cuprins tinute de gala si de cocktail, pictate manual sau imbogatite de accesorii realizate cu ajutorul artizanilor romani. Motivul central al colectiei a fost paunul, desprins din portul popular bistritean, simbol al vietii si al frumusetii.

Aceasta colectie a fost realizata cu sprijinul designerului pentru accesorii florale Andreea Radu si al doamnei Andreea Ghencea, make-up artist, directia artistica fiind asigurata de Catalin Orezeanu.

Evenimentul a avut loc in premiera pe terasa Atakule, cel mai vechi centru comercial din Turcia si simbolul orasului Ankara, prezentand o vedere panoramica impresionanta a capitaliei Ankara. Turnul Atakule a fost luminat in culorile drapelului Romaniei si a prezentat pe ecranele sale mesajul ”Sarbatorim ia romaneasca” in limbile turca si engleza.

Formatia de jazz ”World Mix Band”, condusa de catre profesorul trompetist roman Julian Lupu din cadrul Orchestrei Bilkent din Ankara, a interpretat piese romanesti si internationale in aplauzele publicului.

Evenimentul a fost deschis de catre ambasadorul Romaniei in Republica Turcia, Gabriel sopanda, si fondatorul „Flori de Ie”, Dr. Ec. Cristina Chiriac. Ambasadorul Romaniei a sustinut o scurta prezentare despre importanta iei si a costumului popular in folclorul romanesc, multumind doamnei Cristina Chiriac si echipei sale pentru dedicatia, eforturile si activitatea in pastrarea si promovarea traditiilor romanesti autentice. A accentuat faptul ca evenimentul ”Simfonia Florilor” a fost realizat in premiera la Ankara si la Centrul Atakule, reprezentand totodata cea de-a treia colaborare fructuoasa a ”Flori de Ie” cu Ambasada Romaniei la Ankara.

Doamna Cristina Chiriac a prezentat o scurta descriere a costumelor populare si a precizat ca rolul artizanilor si mestesugarilor romani in contextul actual este vital pentru perpetuarea traditiilor romanesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare