Pentru ea

#contur #testare #blush #rimel #pastrare # greseli machiaj

Greseli pe care sa le eviti cand te machiezi

Excesul de zel, graba sau combinatiile nepotrivite de farduri sunt factorii care pot influenta calitatea machiajului tau zilnic.

Chiar daca unele mici scapari "se intampla si la case mai mari", exista cateva greseli de machiaj pe care care nu ar trebui sa le comiti daca vrei sa fii invidiata pentru frumusetea ta. Iata care sunt acestea si ce trebuie sa faci pentru a inlatura erorile de machiaj in viitor.

1 Folosesti fond de ten intr-o nuanta care nu ti se potriveste

Fie ai ales o baza de machiaj prea deschisa, fie este vorba despre un fond de ten intr-o nuanta care da aspectul de bronz intens artificial, greseala este la fel de mare. Daca vrei sa eviti imaginea ridicola de "masca", invata mai intai cum sa iti alegi baza de machiaj potrivita tenului tau.

Cel mai simplu este sa testezi culoarea produselor direct pe obraz, pentru a descoperi daca nuanta fondului de ten se apropie de cea naturala a fetei. Obiceiul de a testa aceste produse pe mana este una gresita, deoarece pielea din aceasta zona este supusa actiunii diversilor factori (raze solare, apa, vant) si poate avea o culoare diferita fata de restul corpului.

2 Aplici prea mult blush pe pometi

Make-up artistii recomanda folosirea blush-ului pe pometi, pentru un aer tineresc si o stralucire aparte. Ideea este ca acest produs sa fie aplicat in cantitati mici, facand o trecere naturala dinspre nuanta cuminte a bazei de machiaj la cea fardului de obraz. Daca din greseala ai aplicat prea mult blush, foloseste un tamponel de vata/ bumbac, pentru a indeparta excesul de machiaj. Poti folosi si putina pudra translucida pentru a si atenua aspectul artificial.

3 Folosesti rimel de proasta calitate

Un rimel de proasta calitate sau care s-a uscat nu trebuie sa se mai regaseasca in trusa ta de machiaj. Probabil ti s-a intamplat ca genele sa capete un aspect neingrijit si sa se formeze mici aglomerari de pasta neagra de rimel. Acest lucru se poate intampla din doua motive: fie ai aplicat un strat foarte gros de rimel, fie produsul s-a uscat (nu l-ai inchis corect si a luat aer). Sfatul stilistilor este ca rimelul sa fie pastrat maximum patru luni.

4 Folosesti un contur nepotrivit pentru buze

Evita look-ul prea dramatic, in care folosesti creion dermatograf inchis pentru buze. Nu se mai poarta de mai bine de 20 de ani si mai mult decat atat, acest tip de machiaj te imbatraneste. Foloseste un creion de nuanta apropiata cu cea a rujului si deseneaza linia contur cu atentie, fara a depasi linia exterioara a buzelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare