Pentru ea

#stil #garderoba #dulap de haine #schimbare stil #garderoba de toamna

Curatenie de toamna: Moduri de a-ti reinventa garderoba

Daca dulapul tau cu haine este atat de plin incat nu il mai poti inchide este momentul pentru o mica schimbare. Toamna este momentul ideal sa iti reorganizezi garderoba. Nu numai ca vei scoate la suprafta haine frumoase pe care nu le-ai mai purtat de multa vreme, dar vei avea si un aspect mai elegant.

Iata ce trebuie sa faci pentru o graderoba noua de toamna:

1. Pregateste-te. Jumatate din batalia impotriva dezordinii va fi castigata daca iti faci un plan de atac. Gandeste-te la cat de bine te vei simti dupa ce iti vei organiza dulapul si vei descoperi comori nebanuite. In acest fel poti asambla tinute originale, potrivite pentru noul sezon. Inarmeaza-te cu hartie si creion si noteaza tot ce trebuie sa pastrezi sau sa arunci.

2. Scoate totul afara din dulap. Cand reorganizezi dulapul, cel mai bine este sa scoti tot din el si apoi sa sortezi hainele si toate accesoriile. Pastreaza doar lucrurile care iti vin. Nu pastra in dulap haine mai mici, doar in speranta ca vei mai slabi si vei reusi sa le imbraci. Acest "truc" nu te va ajuta si vei sfarsi prin a fi si mai frustata.

3. Fii "brutala". Chiar daca sunt jeansii tai preferati, dar au ramas mici, trebuie sa dispara din dulap. Daca vrei sa ai o garderoba care sa te avantajeze este indicat sa renunti la tot ce nu iti vine sau prea vechi si demodat. De asemenea, arunca si hainele pe care nu le-ai purtat niciodata, dar pe care le-ai cumparat pentru ca ti-au placut la un moment dat. Cu siguranta nu le vei purta niciodata.

4. Alege garderoba de baza. Atunci cand faci curat in dulapul cu haine, asigura-te ca ai o garderoba de baza. Piesele esentiale sunt baza oricarei garderobe moderne. Oricine trebuie sa aiba intotdeauna un tricou potrivit, o camasa alba, un pulover cu anchior, jeansi inchisi la culoare, pantaloni eleganti pentru birou, o rochie neagra, o rochie confortabila pentru birou sau timpul liber, o rochie pentru cocktail, un trenchcoat si o pereche de pantofi care sa se potriveasca la orice.

5. Fii sincera. Atunci cand organizezi hainele, incearca sa iti dai seama daca hainele alese te avantajeaza. De asemenea, daca vrei sa faci o usoara schimbare de stil, indrazneste mai mult. Imbraca mai des hainele preferate, care iti pun formele in evidenta. Ai incredere in instinctele tale si foloseste mai des hainele in care te simti bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare