Pentru ea

#kilograme in plus #haine negre #trucuri vestimentare #haine largi

Cum te imbraci pentru a ascunde kilogramele in plus

Sarbatorile de iarna s-au incheiat, iar tu iti amintesti cu placere de rasfatul culinar intens de care te-ai bucurat alaturi de cei dragi. Din pacate, consecintele se vad acum in jurul taliei si pe suprafata coapselor, iar blugii par sa nu-ti mai vina la fel de bine. Inainte sa urmezi diete drastice, care sa-ti creasca vulnerabilitatea fizica in fata gripei de sezon, afla cum poti sa te imbraci pentru a ascunde kilogramele in plus cu succes.

Exista doua aspecte principale care te ajuta sa pari mai subtire cu ajutorul artei de a te imbraca in avantajul tau. Primul este sa alegi piese vestimentare care iti alungesc silueta, iar al doilea este sa optezi pentru haine capabile sa mascheze kilogramele in plus si sa proportioneze formele trupului. Scopul tau este obtii o imagine simetrica.
 

Clasicul negru


Tentatia de a purta tinute in care negrul domina este mare atunci cand vrei sa-ti reduci dimensiunile la nivel vizual, insa in realitate exista mult mai multe combinatii cromatice menite sa te ajute in acest sens.

De fapt, aproape orice nuanta iti poate flata silueta, daca o adaptezi corect constitutiei tale corporale. Daca te-ai saturat de hainele "de doliu", incearca un bleumarin marinaresc , un purpuriu inchis sau un verde-intunecat - toate acestea sunt alternative versatile si cu un mare potential de subtiere a trupului.
 

Capcana hainelor largi


Un alt secret pentru o silueta vizibil mai zvelta este sa porti haine care sa iti vina perfect: nici prea mici, nici prea mari. Multe persoane cad in capcana hainelor largi, despre care cred ca ascund aripioarele cu succes. In realitate, ele iti vor contura o imagine mai robusta decat in realitate. Asadar, alege masurile corecte, fara exceptie.

Poti sa distragi atentia de la burtica, purtand bluze si rochii cu croiala imperiala (clos). Daca ai solduri si coapse proeminente, opteaza pentru fuste si rochii cu croiala dreapta sau pantaloni lungi (cat sa acopere incaltamintea). Ai mare grija si la lungimea fustelor sau a jachetelor: toate piesele vestimentare care se termina intr-o anumita parte a corpului vor atrage atentia tocmai in zona respectiva.

O geaca scurta, pana in talie, iti va evidentia zona coapselor si a soldurilor. O fusta mini, deasupra genunchilor, va scoate in prim plan orice surplus ponderal din vecinatate. Picioarele intr-o forma mai putin buna vor fi "salvate" de fustele midi sau maxi, foarte populare in acest sezon.

Bratele durdulii vor fi accentuate cu siguranta daca porti rochii si bluze fara maneci la petrecerile de sezon. Prin urmare, alege variante cu maneca lunga sau trei sferturi, din materiale pretioase (matase, catifea, dantela) sau adauga un blazer chic tinutelor speciale, pentru a distrage atentia din zona.
 

Reguli generale de subtiere


O regula generala pentru subtierea vizuala a trupului este sa porti imprimeuri cu dungi verticale sau orizontale: ele ingusteaza si te ajuta sa pari mai inalta.

O alta regula este sa analizezi cu atentie croiala pieselor vestimentare pe care le alegi. Ea trebuie sa respecte acelasi trend vertical/diagonal de alungire : decolteuri in forma de V, jachete si paltoane lungi, esarfe si bijuterii care "atarna", in forma lunguiata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare