Pentru ea

#sfaturi parinti # buget familie #buget

Cum sa tii bugetul familiei sub control cand ai copii mici - 3 sfaturi utile pentru orice parinte

Intemeierea unei familii este un pas important pentru orice cuplu. Aceasta etapa vine insa cu responsabilitati noi, pe langa toate micile bucurii si momente fericite traite alaturi de cel mic. Una dintre cele mai serioase probleme este cea financiara, deoarece trebuie sa stii cum sa gestionezi cat mai bine bugetul familiei astfel incat sa ai certitudinea ca nu ii va lipsi nimic copilului tau. De asemenea, o buna planificare a bugetului te va ajuta sa ai siguranta financiara care este extrem de importanta intr-o familie.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa gestionezi cat mai bine bugetul casei atunci cand ai copii mici:

Stabileste de la bun inceput un buget

Primul pas este de a discuta deschis cu partenerul de viata si de a trasa clar niste directii. Atunci cand esti parinte este cu atat mai important sa verifici cat si cum cheltuiti banii si sa stabilesti cate un buget separat pentru cumparaturi, plata facturilor, ratelor si alte cheltuieli lunare.

In plus, atunci cand ai copil, trebuie sa ai in vedere si platile pe care le vei avea de facut odata ce acesta va merge la scoala sau la gradinita. Daca stabilesti sumele pe care le poti cheltui lunar, atunci iti va fi mai usor sa tii bugetul sub control.

Economiseste pe termen lung

Atunci cand ai un copil, este necesar sa te gandesti nu doar la cheltuielile de zi cu zi, ci si la cele care vor aparea pe termen indelungat, mai ales ca pe masura ce copiii cresc, se diversifica si cheltuielile unei familii. Din acest motiv este necesar sa te adaptezi din mers si sa cauti solutii noi, care sa te ajute sa acoperi tot necesarul. Daca uneori poate parea ca venitul tau nu este suficient pentru a face acest lucru, poti opta pentru diverse servicii bancare, care te vor ajuta sa economisesti cate putin in fiecare luna.

O optiune avantajoasa pe termen indelungat este un depozit online, care iti aduce siguranta financiara in orice situatie. De asemenea, vei beneficia de dobanzi avantajoase, sume pe care le poti folosi pentru a-i cumpara celui mic cartile de care are nevoie pentru a invata sau pentru a achizitiona alimente ori imbracaminte.

Discuta cu cei mici despre educatia financiara

Niciodata nu este prea devreme sa discuti cu copiii tai despre ce inseamna educatia financiara. Chiar de la varsta de doi sau trei ani le poti explica diferentele intre monede si bancnote, iar odata ce primesc alocatia, ii poti incuraja sa economiseasca, aspect despre care sa discuti in prealabil cu cei mici, asa cum ne explica cei de la parents.com. Le poti oferi o pusculita unde sa adune banuti, si, eventual, poti stabili cu ei un scop pentru care sa puna bani deoparte. In acest fel, cel mic va invata cum sa fie mai calculat.

De asemenea, daca iti cere o jucarie pentru care nu ai bani la momentul respectiv, ii poti explica acest lucru, cu promisiunea ca ar trebui sa astepte pana de ziua lui sau de Craciun.

Gestionarea banilor nu trebuie sa devina un lucru dificil atunci cand intemeiezi o familie si ai copii. Cu rabdare si ceva mai multa responsabilitate, dar si cu cateva solutii eficiente de economisire, poti obtine siguranta financiara de care cei dragi au nevoie.

Sursa foto: Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului