Pentru ea

#stil feminin #haine #material haine # ingrijire haine #garderoba feminina

Cum sa-ti ingrijesti corect hainele

Garderoba noastra necesita o atentie aparte cand vine vorba de intretinere, asfel ca nu trebuie sa ignoram cateva lucruri de baza atunci cand ne spalam articolele de imbracaminte. Fie ca vorbim de tinute de zi sau de seara, piese vestimentare groase sau subtiri, pretentioase sau mai putin pretentioase, este necesar sa stii cum sa-ti ingrijesti corect hainele.

Felul in care separi hainele inainte sa lasi masina de spalat sa le curete este crucial. Citeste cu atentie eticheta si vezi care sunt potrivite pentru spalarea automata, restul le vei improspata de mana. Imparte ce ramane in functie de material si culoare.
 

Texturile dure, rezistente


Texturile dure pot suporta programe de spalare mai complexe, la temperaturi de 50 – 60 de grade Celsius, recomandate pentru a indeparta eficient toata murdaria din material.

  • Culori inchise si aprinse: blugi , fuste din denim sau uniforme de serviciu, pulovere, pantaloni mai grosi, tricouri inchise.
  • Culori deschise si pastelate: pantaloni si fuste din material mai fin, bluze, pulovere sau malete.

 

Texturile semi-dure


Acestea nu au nevoie de prespalare sau cicluri automate prea complexe, un program normal de jumatate de ora este suficient.

  • Culori inchise si aprinse: pantaloni eleganti si fuste, bluze/topuri de ocazie,etc.
  • Culori deschise si pastelate: tricotaje mai fine, piese vestimentare elegante albe sau in culori pale.

 

Texturi usoare


Hainele
cu texturi usoare necesita cel mai bland program al masinii de spalat si cea mai mica temperatura a apei (30 – 40 de grade Celsius).

  • Culori inchise si aprinse: articole din matase, panza, materiale sintetice delicate, lenjerie.
  • Culori deschise si pastelate: piese din matase, dantela, etc.

Incearca sa eviti pe cat posibil amestecatul haotic al hainelor in masina de spalat. Chiar daca uneori nu se observa imediat, acestea vor arata in scurt timp mult mai uzate decat ar trebui.

Alegerea produselor de curatat precum detergentul, inalbitorul si balsamul de rufe trebuie sa tina cont de asemenea de incarcatura ce urmeaza sa fie spalata.

O grija accentuata fata de modul in care iti ingrijesti hainele iti va fi rasplatita din plin: piesele tale preferate isi vor pastra forma optima pentru mai mult timp iar bugetul tau va fi ferit de dezastre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului