Pentru ea

#rochie #rochii #stil feminin #rochie de seara #model rochie

Cum sa-ti alegi rochia perfecta

De fiecare data cand primesti o invitatie la un eveniment formal, te decizi cu greu asupra tinutei potrivite. Te intrebi daca ar trebui sa alegi ceva de gala sau mai degraba o piesa mai clasica, urmand ca alte ganduri sa-ti invadeze mintea precum decolteul permis, cata piele ar trebui sa dezvalui sau ce nuanta iti avantajeaza silueta. Daca nici tu nu stii intodeauna cum sa-ti alegi rochia perfecta, iata cateva ponturi utile despre aceasta dilema frecventa.

 

1. Clasifica evenimentul


Daca invitatia este pentru dupa-amiaza, se impune o tinuta mai casual. In general, cu cat se petrece mai tarziu reuniunea (dupa ora 18) cu atat mai eleganta trebuie sa fie rochia ta.

Rochiile lungi, pana in pamant, sunt rezervate in mod exclusiv ocaziilor formale, de seara.

 

2. Flateaza-ti silueta


Cea mai importanta calitate a rochiei perfecte este modul in care reuseste sa-ti flateze silueta.

Aminteste-ti intotdeauna ca nuantele inchise si croielile simple avantajeaza orice forme. Apoi, scoate in evidenta trasaturile cu care te mandresti. Daca ai ochi superbi, accentueaza-i cu un machiaj indraznet, o coafura care sa-ti dezvaluie chipul si o pereche de cercei stralucitori.

 

3. Alege o culoare


Sigur ca nu poti da gres niciodata cu rochia neagra, eleganta, insa de ce sa nu experimentezi ale variante mai originale?

Rosul, imprimeurile tari sau auriul intens sunt perfecte pentru seara, in timp ce pastelurile, culorile neutre si deschise se potrivesc mai bine evenimentelor pe timp de zi.

Albastrul, rozul si albul arata bine in contrast cu orice tonalitate a pielii. Daca vorbim despre o nunta, albul este considerat in continuare nepotrivit.

 

4. Alege un stil


Poti apela la un catalog, la internet sau la revistele de profil pentru a vedea care sunt stilurile de rochii elegante disponibile.

Cel mai sigur este sa mergi pe variantele clasice si rafinate decat pe cele excentrice. Simplitatea reuseste intotdeauna sa puna in valoare frumusetea purtatoarei.

 

5. Accesorizeaza-te


In contrast cu felul in care arata tinutele de zi, evenimentele speciale de seara solicita cercei de dimensiuni mari si genti de marimi cat mai mici.

Nu te stradui sa te asortezi prea liniar, ci mai degraba alege cercei, colier si bratara care sa se complimenteze reciproc fara sa fie un banal set.

Daca picioarele tale nu sunt intr-o forma excelenta si au nevoie de “ camuflaj ”, cel mai bine este sa lasi fondul de ten de-o parte si sa alegi o pereche de ciorapi chic, in stilul care te reprezinta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare