Pentru ea

# interviu de angajare # culori haine interviu de angajare #tinuta #stil feminin #imbracaminte interviu de angajare #tinuta interviu

Cum sa te imbraci pentru un interviu de angajare

Prima impresie conteaza foarte mult la un interviu de angajare, asa ca fii atent cum iti alegi hainele pentru aceasta ocazie. Este important sa-ti cunosti intervievatorul pentru a adopta tinuta potrivita, care sa-i arate acestuia ca te potrivesti cu identitatea corporatiei. In acest sens, nu trebuie sa cheltuiesti foarte multi bani. Este suficient sa folosesti cateva piese de baza pentru a crea o tinuta profesionista si de bun gust.

Daca urmeaza sa mergi la un interviu intr-un mediu de afaceri este recomadat sa te imbraci office, la costum. O tinuta casual este permisa in domeniile mai creative, cum ar fi advertisingul, mediul artistic sau mediile in care viitorul post nu presupune interactiunea cu clientii.


Culoarea costumului

Pentru un interviu de angajare, este important sa te imbraci in haine in culori inchise. Nu folosi, totusi, negru, deoarece aceasta nuanta sugereaza sobrietate si plicitiseala. Poti apela la nuante de gri, bleumarin sau maro, care denota seriozitate si implicare. In cazul in care nu cunosti codul vestimentar al companiei la care mergi la interviu, poti combina culorile. Pantaloni negri, sacou gri, o camasa deschisa si o cravata colorata pentru a iesi in evidenta si tinuta este gata.


Culoarea cravatei

Cravata nu trebuie sa fie plictisitoare. Nu este indicat sa porti o cravata intr-o nuanta prea stridenta, insa poti experimenta culori neasteptate, cum ar fi visiniu sau mov.

O camasa alba, pantaloni gri si o cravata interesanta, functioneaza pentru orice fel de companie. Tot ce conteaza la acest outfit este cravata, care te va ajuta sa te faci remarcat, fiind centrul tinutei.


Culoarea camasii

La interviurile de angajare, este indicat sa porti camasi in culori deschise. Camasa alba este potrivita pentru orice situatie, fie ca alegi sa te imbraci la costum, fie ca te imbraci casual si peste camasa iti pui un pulover, camasa alba este ideala.


Culoarea sosetelor

Pentru ca tinuta sa fie completa, este important sa asortezi sosetele la culoarea pantalonului. In plus, acestea trebuie sa fie suficient de lungi, pentru a arata bine.

Surse foto: ehow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare