Pentru ea

#nunta #mireasa #invitati #stil

Cum sa te imbraci la o nunta

Sa alegi o rochie pentru o nunta poate deveni un adevarat stres chiar daca nu esti in postura de mireasa, ci in cea de simplu invitat.

Toata lumea stie ca la o nunta o femeie trebuie sa se imbrace in asa fel incat sa nu dea impresia ca este in competitie cu mireasa. Tocmai de aceea, albul iese din discutie.

Daca nu stii ce sa porti la o nunta nu este cazul sa te panichezi. Solutia este de fapt cat se poate de simpla, tot ce trebuie sa faci este sa-ti alegi rochia in functie de locatia si momentul in care a fost planificata respectiva nunta.

Astfel, daca nunta respectiva are loc intr-un restaurant elegant (black tie) poti alege o tinuta mai stilata compusa dintr-o rochie lunga pana in pamant si sandale cu toc stilettos. Evita sa porti pantofi in acest caz.

In ceea ce priveste culoarea, indreapta-ti atentia spre culori puternice, vii. Te gandesti probabil ca negru ar fi mai la indemana, avand in vedere ca este culoarea cea mai sigura cu care nu poti da gres. Insa, intr-un anotimp cald, cum este vara, sunt mult mai potrivite pastelurile.

Daca nunta la care ai fost invitata se va desfasura intr-un local mai mic cu bufet suedez poti alege o rochie cocktail pana la genunchi din material pretios cum ar fi matasea sau catifeaua.

Pe de alta parte, daca esti invitata la o nunta pe plaja, un outfit casual este alegerea cea mai potrivita. Opteaza astfel pentru o rochie vaporoasa si feminina cu print-uri florale sau uni pe care sa o asortezi cu balerini sau sandale joase. Pentru un look si mai inedit, in acest caz, poti sa renunti la bijuteriile pretentioase si sa alegi sa porti o floare naturala dupa ureche.

www.asos.com

 

Spune „nu” albului

 

Nu purta o rochie alba la o nunta. De aceasta culoare este privilegiata doar mireasa.  Alege pastelurile sau culoriile calde, nuante precum bronzul sau ciocolata, acestea sunt cele mai bune alegeri pentru o rochie de nunta .
In ceea ce priveste materialul, matasea, organza, taftaua sau sifonul sunt cele mai apreciate pentru o astfel de ocazie. Un material frumos scoate din anonimat o rochie cu un model banal.www.asos.com

 

Imbraca-te sa respecti nu sa impresionezi

 

Alegerea unei tinute adecvate pentru nunta presupune in primul rand sa arati respect fata de miri si ceilalti invitati. Astfel, mentine o linie clasica si evita sa te descoperi prea mult.www.asos.com

 

Incaltamintea

 

Primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere atunci cand iti alegi perechea de pantofi pentru o nunta este ca aceasta trebuie sa-ti ofere maximul de confort. Astfel, indreapta-ti atentia spre incaltarile cu un toc rezonabil care sa-ti dea un look elegant si sa nu te deranjeze dupa o ora de dans.www.asos.com

 

Ce look vrei sa adopti?

 

• Pentru un look romantic si feminin, rochiile vaporoase de vara sunt cea mai buna alegere. Opteaza astfel pentru una din sifon, matase sau dantela cu sau fara print floral.
• Daca doresti sa adopti un look retro, o rochie plisata, sandale si o poseta plic intregesc foarte bine o tinuta chic.
• Pentru un look glamour poti opta pentru o rochie in clos, o centura in jurul taliei, un decolteu in V, o geanta mica si o pereche de sandale platforma din satin. De asemenea, si o „little black dress” asortata cu o pereche de sandale inalte si o poseta-plic poate fi o alegere foarte buna.

 

Tips&Tricks

 

• Cand alegi o rochie pentru nunta ai grija sa fie eleganta dar si confortabila. De asemenea, aceasta trebuie sa-ti flateze silueta si sa se asorteze cu tenul si culoarea ta de par.
• Un alt punct important de care trebuie sa ai grija atunci cand iti alegi rochia ta de nunta este si momentul zilei. Cand anume se va desfasura evenimentul? In caz ca nunta va avea loc in timpul zilei, o rochie in culori neutre cu un print floral este perfecta, in timp ce o rochie little black dress te va scoate din impas atunci cand esti invitata la o nunta seara.

www.asos.com

 

Foto : www.wardrobe911.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului