Pentru ea

#imbracaminte vara #tinute # haine de vara #haine

Cum sa te imbraci corect pe timp de vara

Zilele caniculare de vara sunt perfecte pentru a sta la plaja. Din pacate, insa, cei mai multi dintre noi trebuie sa infruntam canicula din orase, iar pentru multi marea este doar un vis frumos. Pentru a face temperaturile mai suportabile, si pentru a te proteja de arsita verii, este important sa acorzi atentie tinutelor pe care le alegi.

Sa te imbraci sumar este o greseala pe care multe persoane o fac din dorinta de a se racori, insa efectul este exact invers. In zilele toride trebuie sa acoperim corpul cu haine de vara care sa mentina racoarea si sa lase corpul sa respire.

Haine de vara comode, din materiale naturale si vaporoase

Pentru sezonul de vara alege haine cat mai vaporoase, care sa nu stea lipite de corp. Acestea trebuie sa acopera o portiune cat mai mare din corp, pentru a proteja pielea de razele UV care sunt extrem de nocive. 

Alege materiale din fibra naturala precum in, bumbac si matase. Acestea sunt mult mai usor de purtat in zilele de vara si pastreaza o temperatura constanta a corpului. La polul opus se afla materialele sintetice care atrag caldura, se incing si fac temperaturile de afara mult mai dificil de suportat.  

Si culorile pe care le alegi au o importanta deosebita cand vine vorba despre haine de vara. Acestea trebuie sa fie cat mai deschise. Nuantele de alb, bej, crem sau alte nuante deschise trebuie sa fie predominante, deoarece acestea nu retin caldura. In schimb, nuantele inchise, precum rosu, bleumarin, negru atrag caldura ca un magnet.

Prin urmare alege haine precum pantaloni evazati, lungi, pantaloni din in sau orice alti pantaloni din materiale naturale, asorteaza pantalonii cu tricouri sau bluze largi. Sau, poti alege rochii ori fuste vaporoase, din materiale usoare.  

Este important sa renunti la hainele mulate, oricat de tentante ar fi, deoarece acestea impiedica pielea sa respire si nu lasa aerul sa circule, ducand la senzatia de incingere.

Cum imbraci copiii in timpul verii

Copiii, indiferent de varsta, trebuie imbracati corespunzator cu temperaturile de afara. Prin urmare, este esential sa ai in dulap haine de vara copii, din materiale naturale, usoare si vaporoase. Acestea trebuie sa acopere o parte cat mai mare a corpului, sa fie vaporoase si usoare.

De asemenea, este important sa nu lasi copilul sa fie expus la soare pentru o perioada indelungata doarece poate ajunge cu usurinta la epuizare termica.

Crema de protectie solara SPF 50+ este esentiala in cazul acestora. De asemenea, este importa sa te asiguri in permanenta ca micutul tau este bine hidratat pe toata perioada verii.

Iar daca nu ai timp de cumparaturi, ori nu vrei sa mergi pe caldura prin magazine, poti achizitona haine de vara dama online.  Aici vei gasi o oferta bogata de haine de vara dama ieftine, dar si numeroase reduceri rochii de vara.

Haine de vara barbati

Aceleasi criterii esentiale se aplica si cand vine vorba despre haine de vara pentru barbati. Si acestia trebuie sa opteze pentru materiale cat mai naturale, lejere, care sa faca temperaturile mai suportabile.

Renuntarea la blugi si alegerea unor pantaloni de vara, lungi, din in sau bumbac este ideala in sezonul cald. Acestora li se poate asorta un tricou din bumbac sau in, ori o camasa.Este esential ca in momentul inc are acestia merg la munca sau ies in oras sa adopte o tinuta adecvata si sa renunte la confortul pantalonilor scurti.

In schimb, in casa, sau in vacantele petrecute la mare, pot purta o pereche de pantaloni scurti si un tricou simplu, din bumbac.

Surse foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare