Pentru ea

#reduceri #solduri #shopping #cumparaturi #ieftin #articol vestimentar

Cum sa profiti de pe urma reducerilor

Anul acesta, din cauza crizei financiare, reducerile la haine, incaltaminte si bijuterii au loc mai devreme decat ne-am fi asteptat. Retailerii din toata tara, de frica sa nu ramana cu marfa nevanduta, vin cu oferte din ce in ce mai avantajoase pentru toate romancele precaute cu bugetul lor subtiat de criza.

Astfel, desi oficial perioada de soldare a hainelor incepe pe 15 ianuarie si se termina pe 15 aprilie, multi au ales sa-si dea produsele mai ieftin si sa faca oferte promotionale inca de la inceputul anului.

De ce sa nu profiti si tu de aceste solduri pentru a-ti improspata garderoba? Pune ceva comod pe tine, inarmeaza-te cu multa rabdare si da iama in magazine. Ai grija insa, fa de acasa planul de atac, prioritizeaza-ti sesiunea de shopping in asa fel incat sa beneficiezi numai de avantaje. Cum faci asta? Afla citind in cele ce urmeaza cum sa profiti la maxim de reducerile de sezon.

Mall-urile si galeriile comerciale din Bucuresti sunt impanzite cu afise ce iti propun produse mai ieftine de la 30 pana la 70%. Accesoriile pretioase, precum bijuterii n-au intrat inca la reduceri , dar comerciantii promit o reducere de 30 % cat de curand pentru cele din pietre semipretioase din colectia toamna-iarna . Segmentul lux in fashion&style anunta reduceri de pana la 70% pentru haine, incaltaminte si chiar bijuterii din colectia toamna-iarna.

Cel mai simplu si comod este sa vizitezi un mall atunci cand te gandesti la shopping, insa, in aceasta perioada a reducerilor, nu este cazul sa neglizezi nici magazinele mai mici din centrul orasului. De multe ori, acestea pot prezenta reduceri mai semnificative decat cele din centrele comerciale mari.


Cum poti avea un sezon de reduceri reusit


• Documenteaza-te. Afla care sunt magazinele cu reduceri, care sunt ofertele si promotiile prezentate si cat de avantajoase sunt acestea pentru tine.

• Fii perseverenta si nu te descuraja. Probabil ca nu esti singura care a aflat ca sunt reduceri. De aceea, este posibil ca alte femei mai sprintene decat tine sa ti-o fi luat-o inainte in goana dupa reduceri. Nu trebuie sa te ingrijorezi si sa te lasi pagubasa. Pana la urma nu suntem toate identice si multe lucruri care iti vin tie foarte bine, s-ar putea ca pe altele sa nu le avantajeze. Asa ca, ramai pe pozitii si cauta bine, sigur vei gasi ceva gustul tau.

• Nu exagera. Nu trebuie sa lasi insa entuziasmul sa te domine.  Nu te apuca acum sa cumperi tot ce-ti trece prin maini de frica ca ti-o poate lua altcineva inainte sau pentru ca sunt foarte ieftine. Risti ca la final de zi sa constati ca te-ai ales cu multe haine pe care nu ti le doreai cu adevarat si cu salariul pe doua luni cheltuit pe deasupra.

• Reducerile nu sunt o terapie prin shopping. Daca ai o stare mai proasta si ai aflat ca sunt reduceri nu da buzna prin magazine doar pentru a-ti trata depresia. Ca in cazul de mai sus, risti sa ramai fara bani si cu o depresie si mai pronuntata.

• Fara discriminari. Nu alege sa vizitezi doar magazinele pe care le cunosti foarte bine si in care ai fost de mii si mii de ori pana acum. Da-le o sansa si celorlalti comercianti sa-ti prezinte produsele. Nu poti stii unde vei gasi tinuta ta de vis.

• Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. De multe ori ofertele date la reduceri pot fi inselatoare. Se intampla de exemplu ca pe internet sau pe un pliant un anumit produs sa prezinte un pret si in magazin altul. Este mai bine sa citesti cu atentie ofertele pentru a intelege clar ce promotii promit acestea.

• Studiaza cu atentie articolele bagate la reduceri. Multi comercianti aleg sa puna la reducere articolele vestimentare cu mici defecte din fabrica. Astfel, uita-te cu atentie inainte sa cumperi ceva, vezi daca este bine croit, daca nu are vreo gaura, un nasture lipsa sau alt defect.  


Acum ca te-ai pregatit temeinic pentru aceasta sesiune de shopping, pune-ti pantofii cei mai comozi si da-i drumul prin magazine. Ai grija insa, fii cumpatata. Aceasta perioada trebuie sa fie in beneficiul tau nu a celor care vor sa scoata profit de pe urma entuziasmului de care dai dovada. Fara excese, daca nu vrei sa produci daune prea mari bugetului familial. Spor la cumparaturi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare