Pentru ea

#purtare cure #silueta #curea

Cum sa porti curea in functie de silueta ta?

 

Indiferent de tendintele in moda din fiecare an, trebuie sa tii cont mereu de cateva reguli de stil ce nu se schimba niciodata, astfel incat sa arati perfect in fiecare zi. Printre cele mai importante este evidentierea taliei: chiar daca in mod natural nu ai o talie bine definita, nu inseamna ca nu o poti obtine cu ajutorul hainelor si mai ales, cu ajutorul unei curele. In continuare, iti prezentam cateva sfaturi despre cum poti purta curea in functie de silueta ta. De asemenea, trebuie sa stii ca poti comanda cele mai frumoase curele de dama de la Marelbo.

Silueta clepsidra

Este fara indoiala silueta perfecta, pe care nu foarte multe femei o au, dar care se poate obtine cu ajutorul vestimentatiei. Probabil ai observat si tu ca daca nu ai silueta clepsidra, toate sfaturile stilistice se concentreaza pe evidentierea taliei si gasirea unui echilibru intre solduri si umeri. Spre exemplu, persoanele care au silueta tip para au soldurile late si umerii mai mici. De aceea, au nevoie de volum in partea de sus (o bluza cu umeri supradimensionati) si de asemenea fie o curea in talie fie o croiala cambrata a bluzei. Revenind la silueta clepsidra, daca si tu te numeri printre norocoase, este bine sa alegi curele late sau medii (nu foarte subtiri) si sa le plasezi imediat deasupra taliei naturale, pentru a nu da impresia unor solduri mai late.

Silueta dreapta

In cazul unei siluete drepte, talia nu este foarte bine definita, insa cu ajutorul unei curele subtiri poti obtine efectul vizual pe care ti-l doresti. Alege o curea deosebita, din piele naturala, foarte subtire (spre exemplu o curea impletita in doua sau o curea de tip lant sau chiar o curea simpla) pe care sa o alaturi unei camasi, bluze sau chiar rochii oversized. Astfel, tot ce trebuie sa faci este sa plasezi cureaua in zona buricului si sa tragi putin bluza deasupra pentru a obtine volum.

Silueta tip mar

Silueta mar se caracterizeaza prin extremitati subtiri (maini si picioare) si zona abdomenului mai pronuntata. Daca ai silueta mar, probabil stii ca abdomenul este destul de greu de pastrat intr-o forma buna, deoarece toate kilogramele se depun acolo. De aceea, daca vrei sa iti pui in evidenta corpul, alege o curea subtire, larguta, pe care sa nu o strangi. Este important sa fie in alta culoare decat bluza, pentru a atrage atentia asupra ei si a crea impresia unei talii bine definite.

Persoane mignone

Nu numai tipul de silueta conteaza, ci si inaltimea. Astfel, daca esti o persoana mignona, alege o curea subtire, in aceeasi culoare ca si rochia sau bluza si plaseaz-o in dreptul taliei naturale. Astfel, vei obtine un efect de alungire foarte placut. 

Persoane inalte

Daca esti o persoana inalta si nu te poti desprinde de curele, iti recomandam sa alegi curele late pentru a le purta deasupra taliei tale naturale si curele subtiri, ideale pentru a le pozitiona in zona soldurilor.

In incheiere, speram sa iti fie de folos sfaturile noastre!

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare