Pentru ea

#rochii de seara #stil feminin #modele rochii #rochii ocazie #rochia perfecta #rochie potrivita

Cum sa iti alegi rochia perfecta in functie de forma corpului

Una dintre cele mai dificile misiuni ale femeilor este aceea de a-si gasi haine care sa le vina perfect pe trupul lor. Daca nu stii sa alegi de exemplu rochia ideala corpului tau, ai putea ajunge in situatii ridicole si jenante, deoarece, in loc sa obtii un look de invidiat, ai putea obtine exact contrariul. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti gasesti rochia ideala in functie de forma corpului tau:


1. Solduri late si coapse voluptoase

Soldurile late si bustul micut sunt caracteristice corpului in forma de para. Femeile cu solduri mari si coapsele voluptoase ar trebui sa poarte rochii pana la genunchi si sa opteze pentru cele in forma de A, pentru ca acestea cad usor pe corp si ofera subtirime in aceasta zona.

Pentru a atrage atentia asupra tinutei lor, femeile cu corp in forma de para pot opta pentru rochiile in V la gat, care se leaga cu un snur finut la spate.





2. Talie mare

Daca ai o talie groasa, un corp in forma de mar, incearca cat mai mult sa eviti rochiile strampte in talie. Alege rochii mai drepte cu imprimeuri sau valuri, care sa iti redefineasca silueta.

Evita cu orice pret centurile late puse in talie. Opteaza pentru curele finute care cad usor sau lanturi.


3. Brate groase

Daca ai bratele mai groase, rochiile cu maneci scurte sau fara maneci nu sunt pentru tine. Alege rochii cu maneca trei sferturi sau tip clopot.


4. Bust mic

Daca ai un bust mic evita decolteurile adanci. Mergi pe rochii pe gat sau care se prind de gat cu o banderola. Aceasta poate fi accesorizata cu diverse pietre pretioase sau alte modele pentru a distrage atentia de la bustul mic.


5. Bustul mare

Pentru a scoate in evidenta un bust mare poti alege rochii care au un decolteu in forma de V, insa ai grija ca acesta sa nu fie foarte exagerat. De asemenea, rochiile in forma de A sunt ideale pentru a pune in evidenta un bust generos.


 


6. Picioare subtiri

Daca crezi ca ai picioarele prea subtiri si eviti sa imbraci rochii, nu mai este cazul sa faci asta. Poti opta pentru rochiile de tip bubble, care sunt in mare voga. Trebuie sa eviti insa rochiile foarte scurte.



De asemnea, daca esti foarte slaba, incearca sa alegi rochii cat mai pline, cu multe volanase de exemplu.



Sursa foto: teluguone.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare