Pentru ea

#cum sa te simti mai tanara #cum sa arati mai tanara

Cum sa arati si sa te simti mai tanara

Odata trecute de prima tinerete, multe femei incep sa iti faca griji in legatura cu felul in care arata si se gandesc la ce pot face pentru a intarzia aparitia semnelor trecerii timpului. Desi varsta este doar o cifra si atitudinea este cea care conteaza, sunt cateva aspecte de care poti tine seama pentru a te simti cat mai bine si mai tanara in fiecare zi:

 

Garderoba

Odata cu inaintarea in varsta,multe femei renunta la obiectele vestimentare colorate sau cu croieli mai indraznete. Chiar daca o garderoba in culori neutre poate fi foarte eleganta, nu ezita sa adaugi, macar din cand in cand, un accent de culoare. Totodata, nu renunta la croielile mai indraznete, mai ales daca pun in evidenta aspectele pozitive ale siluetei tale. Chiar daca nu mai esti la prima tinerete, daca te simti mandra de picioarele tale, nu ezita sa le pui in valoare cu o fusta mai scurta sau cu un slit mai indraznet. Astfel de detalii te pot face sa te simti increzatoare si sexy, indiferent de varsta.

Accesoriile potrivite

Accesoriile sunt sarea si piperul unei tinute, asa ca, la acest capitol, imaginatia este mai importanta decat varsta. O esarfa colorata, o pereche de pantofi in nuante electrizante de albastru, mov sau galben, o pereche de cercei din argint cu un design special, o geanta deosebita au menirea de a transforma orice fel de tinuta in una cu adevarat tinereasca, chiar daca nu se supun rigorilor ultimelor tendinte. Esential este sa gasesti acele accesorii care iti exprima personalitatea si care dau dinamism tinutei.

Dieta

O dieta echilibrata este importanta nu numai pentru felul in care arati, de la silueta la aspectul pielii, dar si pentru felul in care te simti. Se stie deja ca unele alimente au proprietati anti-imbatranire, deci, ideal ar fi sa le consumi cat mai frecvent. Printre ele se numara avocado - un fruct bogat in Omega 3 si vitamine care te vor ajuta sa te bucuri de o piele stralucitoare, fructele de padure - pline de antioxidanti, ceaiul verde - care previne imbatranirea celulara, ciocolata neagra, cu peste 70% cacao - care stimuleaza circulatia, cerealele integrale - care ajuta la o digestie sanatoasa, dar si vinul, considerat un adevarat elixir al tineretii. De asemenea, consumul de lichide este foarte important. Privilegiaza apa si ceaiurile naturale neindulcite.

Sport

Miscarea face si ea parte dintr-un stil de viata sanatos. Chiar daca nu mergi la sala, iti poti gasi timp sa faci o plimbare de o jumatate de ora sau cateva exercitii in confortul casei tale. In acest fel, nu numai ca iti vei mentine musculatura tonifiata, dar si pielea ta va resimti beneficiile. Pe de alta parte, o postura corecta are un impact semnificativ asupra felului in care arati. Daca esti de parere ca postura ta ar putea fi imbunatatita, poti apela la exercitii speciale de gimnastica sau de yoga.

O rutina adecvata de ingrijire a pielii

Marcile sau preturile produselor de ingrijire pe care le folosesti sunt mai putin importante decat frecventa cu care le folosesti. Asadar, o rutina zilnica de ingrijire a pielii este foarte importanta pentru a mentine un aspect sanatos si tanar al pielii. Daca nu esti sigura ce fel de produse ar trebui sa folosesti la varsta ta, poti consulta un dermatolog sau un expert in cosmetica. Pe piata gasesti foarte multe produse anti-imbatranire, asa ca trebuie doar sa le identifici pe cele potrivite pentru tine. De asemenea, un masaj profesionist, facial si corporal, o data la cateva saptamani, poate face minuni asupra aspectului pielii tale.

Avand grija de cateva aspecte ale tinutei tale, de la postura, la accesoriile din garderoba ta, poti sa te simti si sa arati mai tanara. Totusi, nu uita niciodata ca atitudinea este cea care face diferenta, indiferent de varsta.

Sursa foto: Pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare